Аркус лига: Војводина 11. пут шампион Србије

Рукометаши Војводине савладали су београдски Партизан и у другом мечу финала плеј-офа Аркус лиге те тако освојили нову титулу државног првака.
ф
Фото: Аркус лига

Иако без четири стандардна играча и првог тренера Новосађани су успели да победе Партизан и по 11. пут у историји клуба, а 10. узастопни постану шампиони Србије. У првом мечу у Новом Саду Војводина је славила након продужетака са 32:28.

Утакмица је почела жустро као и први дуел у Новом Саду. Играло се на ивици безобразлука и са много жеље. У уводним минутима боље су се снашли домаћи и константно су имали макар гол предности. Војводина је била брзоплета у нападу и чинило се да желе што пре да заврше акцију иако се није отворила добра позиција за шут. Све конце код Новосађана је као по обичају вукао белоруски интернационалац Борис Пуховски. Гости су били дефицитарни у бековској линији па је крило Дарко Миленковић био замена за повређеног десног бека леворуког Милана Милића. Када се чинило да ће Београђани да се одлепе на сцену је ступио специјалиста за утакмице са Партизаном Бранком Томић који је разигравао саиграче, али и сам претио домаћим чуварима мреже Михајлову и Трнавцу.

Фото: Аркус лига

Након 20. минута резултат је био нерешен 7:7. У редовима Партизана истакао се сјајни леви бек Стефан Петрић који је у првих 30 минута постигао три гола и био нерешива енигма за Франа Лучина. Као што је било и очекивано обе екипе су се више базирале на то да приме мање голова, а не да дају више.
У наставку сусрета Партизан је био конкретнији и лаки постизао голове.

Поново је било много грубих стартова, али је судијски пар претежно пуштао да се игра мушки. На налете Партизана, Новосађани су силовито одговорили и заиграли шампионски. Гранитна одбрана са Миљаном Пушицом и Миљаном Вуковљаком успевала је да колико толико заустави шутере домаћих. На истеку 48. минута бело-црвени су имали до тада највећу предност 16:19. Свестранији су били изабраници Драгана Кукића и нападали пођеднако добро са свих позиција. Далеко од тога да су се домаћи предали, напротив, ношени громогласном подршком са трибина смањили су заостатак и константно били на само гол или два мање.

Лево крило црно-белих Младен Шотић у завршници меча играо је фластер на средњем беку Воше Борис Пуховском и спречавао га да допринесе нападу.

Ипак, у финишу сусрета домаћи нису имали одговор на игру Новосађана који су дуго ломили и на крају сломили ривала и тако освојили рекордну 11. титулу првака Србије.

Фото: Аркус лига

Партизан - Војводина 20:28 (9:9)

БЕОГРАД: СЦ Вождовац, гледалаца 1.000. Судије: Ђ. Јевтић и М. Јевтић (Лазаревац). Седмерци: Партизан 5 (5), Војводина 5 (5). Искључења: Партизан 6, Војводина 8 минута.

ПАРТИЗАН: Михајлов (2 одбране), Јовић, Шотић 2, Лазовић, Весковић, Варга, Миловановић 1, Чекић, Трнавац (4 одбране), Којадиновић 5 (4), Зечевић 5, Мићић 2 (1), Гудурић, Поповић 1, Лазић 1, Петрић 3.

ВОЈВОДИНА: Лучин, Васић 6 (5), Милић 2, Вуковљак, Азиз 2, Миленковић 5, Пушица, Драшко, Рађеновић 3, Пешић 2, Ђ. Драшко, Томић 4, Куртеш, Роган, Перовић, Пуховски 4.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести