АРКУС ЛИГА ЗА РУКОМЕТАШЕ: Шампион после преокрета до бодова

Војводина - Раднички 33:26 (13:12)
rukomet pixabay
Фото: pixabay.com

Рукометаши Војводине и после четири кола остали су једини непоражени у А групи АРКУС лиге. Овога пута бољи су били од Радничког из Крагујевца. Новосађани су се супротставили Крагујевчанима без три-четири повређена играча, као и шефа стручног штаба, па их је у овом сусрету са клупе предводио Драган Кукић.

Очекивало се да ће то бити права рукометна представа, али нажалост то се није догодило, пошто је публика како у дворани тако и крај малих екрана остала ускраћена за квалитетну утакмицу. Иако је ослабљена, Војводина је приказала непрепознатљиву и спору игру, те је још досаднији и спорији Раднички то искористио, па је њему припало отварање уткамице. захваљујући одбранама голмана Дејана Златановића и неколико успешних полуконтри Раднички је искористио слабости домаћина и повео 4:1, што је одржавало петнаестак минута. Занимљиво је да је Војводина други гол постигла после 11 минута.

У тим тренуцима као да се у редовима Новосађана нешто променило. Разиграо је одлично Јовица Николић, који је успео да неколико дивних потеза према питовима Ратковића и Жмавцу спроведе у дело, па је Војводина преокренула резултат и повела 7:5 (18. минут). У последњих десетак минута првог дела, без обзира на преокрет домаћина обе екипе су деловале незаинтересовано, бледуњаво, неквалитетно и њихови играчи су једва чекали паузу. Посебно је забринуло изостанак жеље и хтења рукометаша Војводине да покажу квалитет који поседују.

У наставку, колико Крагујевчани нису били свесни како су дошли до предности од три гола (18:15), тако ни Новосађани нису знали како су преокренули уткамицу у другом делу сусрета. Уласком Светислава Веркића, много агресивнијом и брзом одбраном и квалитетним нападом који је предводио Јовица Николић Војводина је дошла у озбиљнију предност најпре пет голова, да би потом она расла до осам. У тим тренуцима многи су се питали како гостујући играчи и њихов тренер нису имали осећај да „ударе” фластер на најбољем играчу домаћина. На крају квалитет је био на страни Војводине, првенствено захваљујући борбености у одбрани са којом је дошла мотивација и жеља. У последњих пет минута тренер Кукић у игру је увео Тасића, Абрамовића и Подунавца који су се представили у лепом светлу.

НОВИ САД: СЦ Слана бара, гледалаца 200, судије: Ненадић (Младеновац) и Стефановић (Београд). Седмерци: Војводина 5 (3), Раднички 3 (3), искључења: Војводина 10, Раднички 14 минута.

ВОЈВОДИНА: Абрамовић 1, Милић 1, Веркић (11 одбрана), Жмавц 3, Миленковић, Тасић 1, Подунавац, Рађеновић 3, Ратковић 2, Томић 8 (3), Николић 9, Кљајић 5, Буњечевић, Шотић, Бедуи (5 одбрана), Андрић.

РАДНИЧКИ: Тубић 2, Продановић 1, Давидовић 6, Мутавyић 1, Добросављевић, Касаловић 1, Петровић (1 одбрана), Баруyић 7, Кнежевић 3, Утвић 1, Стевановић, Ђерић, Станојев 3 (3), Миљевић, Петровић, Златановић (11 одбрана, један седмерац).

        Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести