АРКУС ЛИГА ЗА РУКОМЕТАШЕ Војводина - Динамо 25:18 (14:8)

Рукометаши Војводине сјајном игром и победом почели су такмичење у плеј-офу АРКУС лиге и одбрану шампионске титуле.
1
Фото: РК Војводина

Изабраници Бориса Ројчевића све време су били доминантнији и бољи од Динама из Панчева, екипе која им је у првом делу „суперице“ једина узела бод и то на домаћем терену.

Обе екипе у меч су ушле борбено, али је Војводина у старту показала већу мушкост, где је са изврсном одбраном 6-0, паметном, покретљивом и снажном, као и оштрином до искључења, спречила убојити напад гостију. Изврсни голман Светислав Веркић и крила Војводине Шотић и Станковић знали су то да искористе и из неколико контри направе разлику од седам голова (12:5). Покушавало је Динамо да парира, али је то било тешко имајући у виду да је искусни Немања Прибак паметно креирао напад шампиона, у којем је изврсни Јовица Николић одлично играо и постигао три гола заредом.

Тренер Новосађана Ројевић користио је расположиве играчке капацитете, а најлепши тренутак на утакмици био је онај када је млади Срђан Милић целу одбрану Динама померио и изврсно упослио пивота Куртеша дајући му лопту иза леђа, што одавно није виђено на нашим рукометним теренима.

Тренер Динама Аким Комненић покушавао је да изменама поремети ритам домаћина и преокрене резултат. Имали су гости жељу и хтење, али то није било довољно да се заустави разиграна Војводина. Новосађани то нису дозволили, пошто им је напад био толико “паметан” да је у сваком моменту сваки играч могао да реши и надиграва немоћну Динамову одбрану. У наставку утакмице, Војводина је одржавала стечену предност, што је било најбитније, али није поновила игру из првог полувремена. Екипа која има Светислава Веркића, то је већ огромна предност у старту, без обзира што Војводина има одличне и остале играче. Његове одбране уливали су сигурност и подизале морал екипи да истраје до важне победе над једним од конкурената за титулу.

Јовица Николић и Страхиња Станковић су предњачили, док су се по борбености истицали Миљковић, Вуковљак и Куртеш, с тим што се он лавовски борио и у нападу, где су готово сви досуђени седмерци у корист Војводине били направљени на њему. Нису Панчевци до краја одустајали, али у овом сусрету Новосађани су се представили толико квалитетније и моћније да им то овога пута није пошло за руком.

        Ј. Галић

НОВИ САД: СЦ Слана бара, судије: Алимпић и Црњански (Бачка Паланка). Седмерци: Војводина 5 (4), Динамо 2 (1), искључења: Војводина 12, Динамо 8 минута.

ВОЈВОДИНА: Куртеш 2, Милић, Мирковић, Прибак 1, Вуковљак, Веркић (17 одбрана, 1 седмерац), Миљковић 1, Миленковић, Арсенић, Рађеновић, Ратковић 2, Томић 3, Станковић 4 (2), Николић 5, Шотић 4 (2), Бабић 3.

ДИНАМО: Иванчевић, У. Павловић 3, Буњевчевић 7, Бошковић 1, Станић 1, Остојић, Л. Павловић, Тонић (5 одбрана, 1 седмерац), Урта 2, Голубовић 1, Костадиновић 3 (1), Вучковић, Радовановић (6 одбрана), Митровић, Дистол, Радовић.

 

Резултати

Железничар - Дубочица      29:24

Војводина - Динамо    25:18

Раднички - М-пластика       30:31

Партизан - Рудар        35:24

 

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести