Бараж Аркус Суперлиге: Победа Југовића 

Рукометаши Југовића начинили су први корак ка пласману у Суперлигу.
Р. Хаџић
Фото: Р. Хаџић

У првој утакмици доигравања за елитни ранг победили су, у својој дворани, старог ривала, екипу Црвенке 32:30.

Каћани јесу славили, али због неодговарајућег односа према игри, ноншаланцији и брзоплетом завршавању напада у последњих 15-ак минута испустили су предност од седам голова разлике и довели Црвенку у позицију чак и да победи. Уопште нису водили рачуна да их то може коштати пласмана у елиту имајући у виду да у случају да све три екипе буду имале по два бода пресудна ће бити гол разлика.

Видело се од почетка сусрета да су Каћани квалитетнији састав од Црвенчана. Током првог полувремена играли су зрелије, напад им је био разноврснији претећи ривалу са свих позиција. Црвенчани су деловали спорије, покушавали су да кроз средину пробију покретљиву и борбену зону Каћана, а ослањали су се много и на индивидуалне пролазе. Међутим, изабраници Божа Рудића лако су то решавали, а у томе им је много помагао и голман Јовица Витас, који је, за разлику од колеге из гостујућег тима, имао запажену ролу, одбранивши два-три зицера и седмерац. Захваљујући добром издању Мирића и Илијина, на моменте Милашевића, Гроздића и Потпаре, Југовић је у првом делу имао предност и од шест голова разлике.

И у наставку, све до 45. минута, небескоплави су држали конце игре у својим рукама, чак додирнули и седам голова предности. Од тада као да је каћким играчима понестало снаге, изгубили су концентрацију и стрпљење. Опредељивали су се за врло лош избор шутева, у самој завршници су имали два-три непотребна искључења, а не тако ретко и напад им је био без идеје и правог вође. Изабраници Владимира Зејака, иако нису играли ништа боље него у првом делу, осим што се разбранио Немања Каравезић остваривши шест одбрана и седмерац, дошли су на свега два гола заостатка (25:27) чији је егзекутор управо био црбвеначки голман.

Питање би било како би се ушло у последња два минута да је Милош Ивић постигао погодак са своје половине у тренутку када је Југовићев гол био без чувара мреже. Лопта је завршила поред гола, па је то била шанса да Милош Босанчић повећа предност на три гола разлике. Управо Босанчић је био покретачка снага Југовића у финишу, а уз раме му је био млади голман Милош Ћеран. На крају, Каћани су славили, али су са игром и односом у последњој четвртини покварили утисак.   

Пред Југовићем су три дана паузе, потом следи гостовање у Великој Плани и одлучујућа утакмица за пласман у виши ранг. Морава ће два дана раније (18. септембар) играти први меч у Црвенки.

Ј. Галић

Југовић - Црвенка 32:30 (17:12)

КАЋ: Дворана Храм, без присуства публике, судије: Боричић и Марковић (Београд), седмерци: Југовић 1 (0), Црвенка 7 (5), искључења: Југовић 16, Црвенка 6 минута.

ЈУГОВИЋ: Миловановић, Карановић 3, Милашевић 4, Момчиловић 3, Богојевић 2, Илијин 5, Босанчић 2, Гроздић 4, Потпара 3, Ћеран (5 одбрана), Мирић 3, Петровић 1, Витас (11 одбрана, 1 седмерац), Стојановић 1, Регодић 1, Шајин. 

ЦРВЕНКА: Марјанац, Радоњић 5 (1), Вукчевић, Николић, Каравезић 1 (7 одбрана, 1 седмерац), Рачић 1, Павићевић (6 одбрана), Тасић 4, Ивић 5, Чабрило 6 (3), Томић, Чабасан, Вукадиновић 2, Нешић 3, Бошковић 2 (1), Савић 1.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести