Бараж Б Суперлиге: Рукометашице Срема направиле велики корак

НОВИ САД: Рукометашице Срема из Сремске Митровице, појачане с осам играчица суперлигаша и вицешампиона државе Бекамента, славиле су над екипом Петроварадина у првом мечу доигравања за попуну Б Суперлиге.
r
Фото: Dnevnik (Radivoj Hadžić)

Митровчанкама остаје још једна препрека до остваривања циља, када на свом терену дочекују Спартак из Дебељаче. У случају победе Срема, на мечу последењег кола Спартак – Петроварадин пашће одлука о другопласираној екипи, која би у случају одустајања Јуниора била потенцијални кандидат за виши ранг.

На утакмици у Петроварадину најмање се уживало у рукомету, пошто су провокације и тензија између играчица оба тима, али и “клупа”, оставиле јачи утисак. Домаћин је подлегао атмосфери, врло нервозно отворио утакмицу, превише респектујући ривала, па је Срем повео 5:1 у 7.минуту. Евидентан је био квалитет играчица Срема. Њихова игра се у позиционом нападу заснивала на индивидуалном квалитету Марине Томић и Саре Гаровић. Срем није показао ништа од оне препознатљиве игре која их је красила у протеклој сезони која их је држала на првој позицији табеле Прве лиге. Напад су углавном решавале шутевима са полудистанце и из полуконтре, што је дошло као резултат лошег напада Петроварадина, који је правио велики број техничких грешака.

Изабранице Ирене Анђушић у првом полувремену су покушавале да ухвате прикључак, али се јасно видело да играју спорије од гостију, транзиција из одбране у напад није била на високом нивоу, што је резултирало великим бројем пресечених лопти од стране Срема. Нису успеле ни да реше Сремову зону 6-0 с дубоким изласцима два халфа. Крила Петроварадина потпуно су била запостављена што их је натерало да сабију игру у средину, што је Срем лако решавао. У позиционом нападу Петроварадин је имао и велики број техничких грешака и пробијања.

До 40. минута виђено је доста прљавих фаулова, много вербалних провокација и два плава картона (Сари Гаровић и домаћем представнику Радовану Брацановићу). То је допринело још већој тензији. Срем је кад год би појачао темпо и посветио се рукомету имао је предност и до седам голова. Предност би била можда и већа да на голу Петроварадина није било сјајне Јоване Јанковић, као и Александре Митић.

У другом полувремену Петроварадин је заиграо нешто озбиљније. Изласком Саре Гаровић на трибуне, оставило је трага на игру Срема. То је домаћин искористио и заостатак свео свега на два гола, што је завршницу утакмице увело у неизвесност. Стекао се утисак да Пертоварадиновим играчицама је нестало снаге да материјализују Сарин изостанак и да преокрену резултат. Чак суи мале већим дело другог полувремена играчицу више. Велики број пребрзо завршених напада, као и промашених зицера са крила је омогућило Срему да стави тачку на победу на премијери баража.

Ј. Галић

Петроварадин – Срем 26:28 (10:15)

ПЕТРОВАРАДИН: СЦ Петроварадин, без присуства гледалаца, судије: Грубачић (Зрењанин) и Војводић (Нови Сад), седмерци: Петровардин 3 (3), Срем 2 (2), искључење: Петроварадин 8, Срем 16 минута, црвени картон: Гаровић (Срем) у 35.минуту.

ПЕТРОВАРАДИН: Милојковић (1 одбрана), Марин, Блажић 5, Бајшић, Ивановски, Митић 8 (3), Тодоровић 2, Радин 4, Јанковић (11 одбрана), Микушак 2, Мирковић 3, Арсенијевић 1, Узелац, Кондић.

СРЕМ: Нићифоровић 1 (5 одбрана), Петровић Д, Атанасковић 2, Гаровић 3, Петровић И, Стевић 2 (2), Станојловић 5, Станић 4, Стефановић, Комненовић 1, Шерфези, Качаревић (6 одбрана), Ћетковић, Паунић 3, Чоловић, Томић 7.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести