Бараж за попуну рукометне Суперлиге: Југовић и Црвенка деле мегдан

После пола године поново ће се у Србији званично закотрљати рукометна лопта.
bozo rudic
Фото: Božo Rudić, foto: RK Jugović/Instagram

На терен ће прво да изађу Б суперлигаши, Југовић, Црвенка и Морава, који ће да се боре за једно место које води у Аркус Суперлигу. Лед ће да пробију два стара ривала, Југовић и Црвенка. Утакмица је на програму вечерас од 19 часова у каћком Храму, али због прописаних мера одиграће се без присуства публике.

Каћани су у овом дуелу фаворити на папиру, с чиме се сложио и шеф струке Божо Рудић.

- Свима у клубу је жеља да се после две сезоне вратимо у елиту, пошто нам је организацијски, играчки и финансијски тамо и место. Сви су нас прогласили фаворитом, иако су састави ривала, као и њихова игра, велика непознаница. Међусобно нисмо могли да гледамо контролне утакмице јер су због пандемије хале биле затворене - реко је Рудић. Југовић ће после дербија са Црвенком играти у Великој Плани са Моравом (20. септембра).

- Био сам поборник да се утакмице играју на неутралном терену, јер сматрам да нам позиција један не доноси предност. За разлику од Мораве и Црвенке, који играју после дана паузе (18. септембра), ми имамо мало више времена да се припремимо.

У вечерашњој утакмици састају се ривали дуге рукометне традиције.

- Црвенчани су, као и ми, познати по школи рукомета, изнедрили су много репрезентативаца, имају дугу традицију и заслужују да буду у елитној дивизији. Одлучили су се на играче из сопствене средине, што је за сваку похвалу. Нико од нас не жели да попуњава Суперлигу само реда ради, већ да конкурише за нешто озбиљније. Тешко је било шта прогнозирати после четверомесечног предаха, повреда, неуиграности и физичке (не)спреме, свега онога што је за спортисту неповољно. Надам се повољном исходу – поручио је тренер Каћана.

Црвенчани много не бренују вечерашњег домаћина, у бараж улазе са највишим амбицијама, што  је потврдио и тренер Владимир Зејак.

Фото: Владимир Зејак, фото: Приватна архива

- Да нисмо амбициозни не бисмо се ни пријавили за доигравање. Момци су мотивисани, знају шта би њима и клубу донела Суперлига. Тешко време је иза нас, нови ентузијазам је присутан и уверени смо да имамо изгледне шансе да остваримо циљ. Југовић јесте фаворит, и Морава се појачала, али наша предност може да буде та што смо дуго на окупу, играмо добар рукомет, брзу транзицију лопте и снажну одбрану - категоричан је Зејак.

Црвенчани су за бараж ангажовали само Игњата Нешића из Партизана и Марка Тасића из Војводине.

- Распоред нам не иде у прилог, вечерас играмо у Каћу, а у петак дочекујемо Мораву. Не тражимо оправдања у томе, моји момци су млади и мислим да им неће представљати проблем да за три дана одиграју две утакмице. Југовић се значајно појачао, посебно на бековским позицијама. То су играчи који знају да се лоптају. За разлику од других клубова, ми смо због незавидне финансијске ситуације принуђени да се ослањамо на своје изданке - реко је Зејак, додајући да се нада да ће Црвенка после осам година поново заиграти у елити.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести