Без одлуке о моделу такмичења у Аркус лиги

Као што је и било договорено, одржана je седница Скупштине АРКУС-а на којој је присуствовало шест чланова Управног одбора Рукометног савеза Србије.
d
Фото: Приватна архива

На жалост, на њој није донесена коначна одлука о моделу такмичења за наступајућу сезону у Аркус лиги. На седници су

се чули различити ставови и модалитети за наступ 16 елитних лигаша. На крају, договорено је то да се највероватније у наредни петак, 3. јула, одржи УО АРКУС-а на којем ће се пронаћи најбоље решење за такмичење суперлигаша, али и одредити такмичарски бројеви за наступајућу сезону.

Када се то буде усвојило АРКУС ће тај предлог проследити Такмичарској комисији РСС, која ће у пакету са осталим предлозима, то убацити у Пропозиције, које би коначно требало да усвоји УО РСС. На седници су искристалисана два предлога, један да 14 клубова играју лигу, као и прошле године, а да им се у плеј-офу придруже Војводина и Металопластика, које ће играти Сеха лигу. С обзиром на то да је жеља свих, па и Војводине и Металопластике, да учествују у домаћој лиги од почетка, други предлог, који се чини најозбиљнији и најреалнији, је тај да се играју две групе од по осам клубова. Потом би по четири најбоље екипе играле лигу од осам за првака (плеј-оф), а преостали за опстанак (плеј-аут), што би било укупно 28 кола.

Због погоршања епидемиолошке ситуације у вези коронавируса сада постају упитни већ договорени термини баража (требало да се за Суперлигу заврши до 15. августа), почетка Суперлиге (предвиђено за 29/30. август) и националног купа (22/23. август). Највероватније биће договорени нови термини, али треба имати у виду да УО РСС, у складу са својим овлашћењима, могао би да донесе директну одлуку ко ће да игра у Суперлиги, без баража на основу постављених критеријума. Како ствари стоје, почетак Суперлиге и националног Купа биће померени за две седмице, што ће зависити од одлуке Владе Србије.

Председник УО РСС Божидар Ђурковић је потврдио да ће помоћи Аркус лигу са милион динара, у циљу унапређења и иновације у рада (статистика, лајв скор...).

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести