Борба за врх табеле приоритет рукометашица Минакве

После две године паузе рукометашице новосадске Минакве заиграће у суперлигашком друштву. Већ увелико се спремају за нову сезону, а на располагању тренеру Ђуру Тојагићу на располагање се ставило 16 играчица, где је окосница остала од прошле године.
S početka priprema rukometašica Minakve   Foto: S Šušnjević
Фото: С почетка припрема рукометашица Минакве   Фото: С Шушњевић

- Новајлије које смо ангажовали су углавном играчице које су прошле сезоне браниле боје Б суперлигаша и задовољни смо избором рукометашица. Све играчице су добиле план и програм рада преко лета, тако да су девојке дошле спремне на припреме и испоштовали оно што је од њих стручни штаб захтевао на крају прошле сезоне. То су потврдили и резултати тестирања, на нашу велику радост задржали су континуитет у раду, тако да смо од почетка пропрема могли да кренемо са надоградњом - рекао је шеф стручног штаба Минакве Ђуро Тојагић.

Према његовим речима, циљеви су дефинисани за ову сезону, а велика узданица за њихово испуњење је добар стручан штаб.

- Појачали смо стручни штаб. Ангажовали смо искусног стручњака Душана Поповића, који ће бити мој први сарадник и тренер друге екипе, коју смо тек оформили и која ће се такмичити у најнижем рангу, у северној групи Друге лиге. Он ће надгледати и рад свих осталих екипа млађих категорија.


Састав

Боје Минакве у наступајућој сезони браниће - голманке: Невена Радојчић, Милица Дашић и Николета Пајић, пивоти: Ивана Берак, Сандра Ловре и Милица Ловрић, средњи бек: Александра Којић и Ана Лазић, леви бекови: Александра Митић, Јована Величковић и Јелена Стекић, десни бекови: Марија Дмитровић и Милица Голушин, леви бекови: Јована Ћазић и Мила Чаушевић, десно крило: Наташа Ловрић.

Стручни штаб: Ђуро Тојагић шеф, Душан Поповић први сарадник, Јасмина Гутеша тренер голмана, Страхиња Марковић кондициони тренер, Јована Трбојевић психолог, Жељка Милинковић физиотерапеут.


Комплетне припреме рукометашице Минакве ће одрадити у Новом Саду.

- Циљ јесте висок, горњи део суперлигашке табеле, али верујем у наше девојке и овај стручни штаб да могу да остваре зацртано. Надам се да ћемо бити право освежење у Суперлиги и да ћемо достојно презентовати клуб и град Нови Сад - уверен је Ђуро Тојагић.

 Ј. Галић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести