Червар: Србија има јаку екипу

ЗАГРЕБ: Селектор мушке рукометне репрезентације Хрватске Лино Червар изјавио је да је на предстојећем Европском првенству неће бити лако проћи групну фазу.
l
Фото: Youtube Printscreen

Европско првенство за рукометаше на програму је од од 9. до 26. јануара наредне године, а Хрватска ће играти у групи А у Грацу против репрезентација Србије, Црне Горе и Белорусије.

"Хрватска рукометна репрезентација већ 10 година није била у финалу великог међународног такмичења и то је мој циљ на предстојећем ЕП. Хрватска никад није била европски шампион и то ће нам бити својеврсна мотивација . Лично желим финале, финале у години у којој се опраштам и напуштам репрезентацију након Олимпијских игара у Токију", рекао је Червар, а преноси Хина.

Он је истакао да ће у Грацу имати ривале који су у великом узлету.

"То никако неће бити шетња. Црна Гора је комплетна, добили су и светске прваке и заиста су снажни и способни да добију сваког. Белорусија је такође снажна, са много врхунских играча. Србија након дуго времена има јаку селекцију с израженим тимским духом, што им је недостајало претходних година", закључио је Червар.

Рукометаши Хрватске први меч на ЕП играће са Црном Гором 9. јануара, а два дана касније ривал ће им бити Белорусија.

Групну фазу завршиће дуелом са Србијом 13. јануара, а две најбоље екипе из гупе пролазе у други круг, који ће се играти у Бечу.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести