Четвртфинале купа: Рукометаши Војводине дочекују Железничар

Изузузетбну  важну утакмицу играју данас рукометаши Војводине.
rukomet vosa
Фото: Горан Тркуља и Немања ратковић у дуелу са Нишлијама, фото: СЕХА

На Сланој бари Новосађани у четвртфиналу Купа Србије дочекују великог ривала екипу нишког Железничара.  Вољом жреба прошлогодишњи финалисти снаге ће одмерити већ у борби за место међу четири најбоље екипе. Прошле године су у дуелу за трофеј Нишлије биле боље у Новом Саду, а ове сезоне два клуба срела су се три пута. Најпре су црвено–бели са Слане баре лако тријумфовали у Суперкупу (26:20), а на исти начин дошли су до бодова и на почетку регионалне СЕХА лиге, када су у гостима славили 27:20. До следећег сусрета са екипом коју предводи Веселин Вујовић дошло је после три месеца. За то време Железничар је променио неколико играча и заиграо боље, па је исход трећег дуела, после велике драме у завршници, био реми (27:27).

„Железничар по начину игре уопште није иста екипа као она с којом смо играли у првом делу сезоне, што су и показали у последњих пар утакмица. То што долазе, по некима, као фаворити, то је у реду, али то треба да покажу на терену. Ми смо се припремили за овај дуел као за сваку другу утакмицу, а наши мечеви у СЕХА лиги показали су велики напредак у игри. Оно што је нама јако битно и што нам је до сада давало посебну снагу јесте добра атмосфера у екипи. Радује нас и то што су сви играчи здрави“, поручио је пивот Војводине Горан Тркуља.


Овчина прави разлику

Тренер Војводине Борис Ројевић може и с оптимизмом да чека  данашњи дуел јер су му коначно, после много времена, сви играчи на располагању.

„Здравствени билтен је одличан. Вратио се Ален Овчина, лево крило. С њим ћемо добити пуно и што се тиче промене формација у датим тренуцима, а пошто Железничар има јако добре шутере, сигурно да им нешто мање одговарају дубље зоне. Без Алена нисмо били у могућности много да мењамо ове године, могли смо да играмо само 6–0, а с њиме ћемо добити и ту мало дубљу одбрану“, открио је Ројевић. 


Меч између актуелног шампиона државе и победника Купа, сигурно ће бити права рукометна посластица и финале пре финала, а Војводина је последње две седмице подредила што бољом припреми за овај дуел.

„Није било тако давно то финале Купа које смо изгубили у Новом Саду пред препуном халом и сигурно је да имамо велику жељу да им се реванширамо. Нишлије су у добром налету, у форми су  и чека нас тежак меч. У последење четири утакмице у регионалном такмичењу показали су да играју добар рукомет. На полусезони су довели шест играча, а ми само једног. Ми смо кроз две утакмице у СЕХА лиги против Нексеа и Извиђача дигли форму и очекујем да моји играчи покажу велику борбеност“, истакао је шеф стручног штаба Војводине Борис Ројевић.

Меч између рукометаша Војводине и Железничара почиње данас у 18 часова

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести