Цупара и Илић верују у успех на ЕП

Две недеље остало је до почетка Европског првенства у рукомету у Аустрији, Норвешкој и Шведској.
s
Фото: RTS printscreen

Тим поводом гости Јутарњег програма Радио  телевизије Србије били су голман рукометне репрезентације Србије Владимир Цупара и Вања Илић.

- Дајемо све од себе да се припремимо за Европско првенство и да одиграмо најбоље што можемо - рекли су репрезентативци Србије.- Саиграчима који играју у Бундеслиги је најтеже, на припреме долазе последњи, са припрема одлазе први. Они ће имати утакмицу у Немачкој 29. децембра и после тога ће доћи да се прикључе репрезентацији. Мало је времена али покушавамо да га искористимо најбоље што можемо. Очекује нас турнир у Француској као и две утакмице са репрезентацијом Египта.

- У веома смо тешкој групи. Црногорци имају млад тим који игра срцем, Белоруси вома квалитену екипу, мого играча игра у Лиги шампиона. О Хрватима не треба ни причати јер они већ двадесет година иду на медаљу. Биће веома тешко али знамо зашто идемо - казали су репрезентативци Србије.

Причајући о циљу на Европском првенству Цупара и Илић истакли су да верују да „орлови“ могу да прођу групу.

Европско првенство први пут се игра у три земље од 9. до 26. јануара. „Орлови" стижу у Грац шестог јануара, где ће играти мечеве прве фазе такмичења са селекцијама Белорусије (9.1), Црне Горе (11.1) и Хрватске (13.1). Две најбоље селекције избориће пласман у главну фазу такмичења (ТОП 12) у Бечу.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести