Делић: Имамо микс младости и искуства, можемо у Токио

СТАРА ПАЗОВА: Имамо микс искуства и младости, све девојке су се лепо уклопиле, лепа је атмосфера и даје наду да заиста можемо да се квалификујемо на Олимпијске игре, изјавила је председница Рукометног савеза Србије Милена Делић.
Рукометни савез Србије
Фото: Рукометни савез Србије

"Девојке су од првог дана пристизале расположене и видела са на њима да једва чекају да крену за Ђер. Сваког дана на сваком тренингу видим заиста жељу и мотивацију. Свесне су шта их очекује и знају да је то печат њиховим каријерама. Жеља сваког репрезентативца је да учествује на Олимпијским играма, а када оде тамо и да се бори за медаљу. Ова генерација је годинама заједно, искусне су, имамо микс искуства и младости. Лепо су се све уклопиле, лепа је атмосфера и даје наду да заиста можемо да се квалификујемо на Олимпијске Игре", рекла је Делић за сајт РС С.

Борбу за олимпијску визу рукометашице почињу у петак у Ђеру, где су им противници Русија, Мађарска и Казахстан, а каквом би успех био пласман у Токио говори и податак да је тек неколико девојака рођено пре последњег наступа на ОИ у Сеулу давне 1988. године.

"Женски рукомет годинама уназад није имао шансу ни да дође до квалификација за ОИ. Ово је резултат дугогодишњег рада тих девојака које су стасале и налазе се у најбољим играчким годинама. Заиста је ово прилика која се ретко када створи у каријери, а неке од ових девојака више је и неће имати. Ту смо негде са квалитетом са противницама, верујемо у њих и оне су тога свесне", каже Делић.

"Наш женски рукомет је запуштен већ годинама, али ова генерација је то што се још увек држи. За оне које долазе мораћемо много више да радимо и да се потрудимо да дођемо поново до овог играчког кадра који сада имамо", рекла је Делић о осврнула сам на значај пласмана у Токио за српски рукомет.

"Наравно, видели сте како је јавност реаговала после победе и ремија са Француском, колико је јавност почела да прати рукомет и какве смо све позитивне коментаре могли да читамо од људи који и не прате рукомет".

У суштини мало је потребно да се рукомет подигне на виши ниво, сматра Делић.

"Одлазак у Токио био би додатна ињекција за наш рад и све оно што желимо да направимо. Резултат повлачи много тога, повећано интересовање деце и спонзора. Држава је заинтересована за спорт, а за рукомет поготово. У много чему било би лакше да се у будућности дође до неких успеха, али и да се стварају генерације које ће у континуитету одржавати ниво резултата", закључила је Делић.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести