Ђерона: Нисмо имали прави став, извињавам се свим српским навијачима

БЕРГЕН: Селектор мушке рукометне репрезентације Србије Тони Ђерона изјавио је да је разочаран игром свог тима на мечу са Норвешком у квалификацијама за Европско првенство.
toni_djerona_
Фото: Рукометни савез Србије

Србија је раније данас у гостима поражена од Норвешке 35:25 у мечу четвртог кола Друге групе квалификација за ЕП, које ће бити одржано наредне године.

Нисмо имали прави став данас, нисмо били довољно фокусирани. Ово је био потпуно другачији меч у односу на Нови Сад. Превише је емоција било у четвртак, припремао сам момке на потуно другачији меч данас, али смо нажалост одиграли вероватно и најлошији меч од како сам преузео екипу. Осим дебитантског наступа Николе Зечевића, готово да нема позитивних елемената на које бих се осврнуо. Недопустиво је да после онакве победе одиграмо овако у реваншу и овом приликом се извињавам свим српским навијачима, рекао је Ђерона, пренео је званични сајт Рукометног савеза Србије.

Покушаћемо да анализирамо овај меч и извучемо поуке за наредне утакмице у квалификацијама. За пет недеља ћемо поново бити на окупу и надам се да ћемо на на утакмицама са Финском и Словачком обезбедити карту за Европско првенство, додао је селектор Србије.

Рукометаш Србије Мијајло Марсенић честитао је селекцији Норвешке на победи у вечерашњем мечу.

Данас није био наш дан. Ми смо направили превише грешака, нисмо били на свом нивоу, а селекције попут Норвежана то знају да искористе. Нисмо могли да им парирамо када је трчање у питању у првом полувремену. Побољшали смо игру на почетку рвог полувремена али је опет уследио пад и нисмо имали снаге за преокрет. Надам се да је свима јасно да овакве утакмице не смеју више да нам се дешавају, без обзира на квалитет противника. Иако смо изгубили са 10 разлика, ово није права слива Србије. Сигуран сам да ћемо спремнији, паметнији и одлучнији доћи на следеће окупљање и обезбедити пласман за шампионат Европе, закључио је Марсенић.

Норвешка и Србија имају по шест бодова, док су Финска и Словачка сакупиле по два.

           

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести