Ђерона саопштио списак рукометаша за Финску и Словачку

БЕОГРАД: Селектор мушке репрезентације Србије Тони Ђерона саопштио је списак рукометаша за мечеве квалификација за Европско првенство, које ће бити одржано 2024. године у Немачкој.
Toni Djerona/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Тони Ђерона

На списку се налазе:

Голмани: Дејан Милосављев (Берлин), Владимир Цупара (Веспрем):

Лева крила: Вања Илић (Шартр), Милош Грозданић (Војводина);

Пивотмени: Мијајло Марсенић (Берлин), Драган Пешмалбек (Веспрем), Лука Роган (Војводина);

Десна крила: Богдан Радивојевић (Пик Сегед), Вукашин Воркапић (Иври);

Бекови: Петар Ђорђић (Бенфика), Илија Абутовић (Шартр), Урош Борзаш (Елверум), Лазар Кукић (Динамо Букурешт), Милош Кос (Извиђач), Стефан Додић (Загреб), Предраг Вејин (Нексе), Милош Орбовић (Луцерн), Михајло Радојковић (Тримо Требиње), Предраг Вејин (Нексе).

Окупљање репрезентације заказано је за понедељак, 10. октобар до 13 часова у СЦ ФСС у Старој Пазови где ће се одвијати тренажне активности нашег националног тима.

Србија се налази у Другој квалификационој групи, а ривали нашем тиму на путу до ЕП биће селекције Норвешке, Словачке и Финске.

Србија ће 12. октобра у Новом Саду од 18 сати дочекати селекцију Финске, док ће четири дана касније гостовати Словачкој у Прешову.

На ЕП ће учествовати 24 репрезентација, а поред домаћина Немачке пласман су обезбедиле селекције Шведске, Шпаније и Данске.

Две најбоље пласиране селекције из сваке групе уз четири најбоље трећепласиране селекције играће на ЕП, које је на програму од 10. до 28. јануара 2024. године.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести