Друга лига Војводина за рукометаше: Дерби Футожанима

Металац – ПИК Пригревица 33:26 (17:11)
е
Фото: РК Металац

На крилима око 400 гледалаца рукометаши Металца славили су против директног конкурента за улазак у виши ранг, екипе Пригревице. Био је то спектакл у режији изабраника Ђура Тојагића. Срчанија и ангажованија игра Футожана, нарочито у одбрани, у којој су тон давали Кокић и Радаковић, као и голман Вукашин Марковић, резултирало је константним вођством домаћина од првог до последњем минута, где је у 37. минуту оно досегло девет голова (22:13).

Јаким темпом и брзим центром, који је форсирао тренерски тандем Тојагић–Вујаклија, који су у дело спроводили Александар Деветак и Марко Мандић, потпуно су "распршили" све снове гостију да могу било чему да се надају у дерби сусрету у Футогу. У другом полувремену очекивао се можа јачи отпор гостију, али тактичке замисли тренера Футожана, које се ретко виђају у овом рангу такмичења попут игре „7 на 6" омогућила је левом крилу Милану Пајићу да дође до пуног изражаја.

ФУТОГ: Дом спортова, гледалаца 400, судије: Милосављевић и Тривковић (Бешка). Седмерци: Металац 3 (3), ПИК Пригревица 7 (5), искључења: Металац 16, Пригревица 10 минута.

МЕТАЛАЦ: Гугољ (6 одбрана, 2 седмерца), Јакшић 4, Кокић 3 (2), Илић, Радаковић 2, Радић 3, Грдинић 3, Јовичић 2, Мандић 6 (1), Корчок, Деветак 3, Баланчић 1, Пајић 6, Марковић (12 одбрана), Фат.

ПИК ПРИГРЕВИЦА: Момчиловић, Козловачки 5, Д. Ћеран 5 (2), Лазић, Мандић 3, М. Ћеран (3 одбране), Ђурасиновић 1, Ловрић, Тадић 2, Човић (3 одбране), Миочиновић 9 (3), Хорват, Зекић (4 одбране).

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести