Дувњак спречио победу Србије, остала нада за ЕП

Рукометна репрезентација Србије у једном од одлучујућих мечева у у квалификација за ЕП није успела да победи и направи изненађење против много боље и искусније Хрватске, на крају било је нерешено. 
e
Фото: FOTO TANJUG/ DIMITREIJE GOLL/ nr

После овог ремија “орлови” су у много тежој ситуацији и морају да чекају расплет како у својој групи тако и у осталим. Калкулисања више нема до краја квалификација морамо победити Швајцарску и Белгију, као и Хрвати Швајцарце.

Почетак сусрета протекао је у игри без високог ритма, наши рукометаши били превише стегнути, док су Хрвати такође били у полуритму. Прво полувреме протекло је  у тактичком надмудривању два тренера, Перуничића и Червара.  Обе екипе ослањале су се више на одбрану из које су покушавали да потом постигну лаке голове из полуконтри и контри. Малтене, поклопили су се и у избору одбрана, кренули су 5-1 да би после трансформисали у 6:0.

После сјајних интервенција голмана српске репрезентације Милосављева и хрватског Шега, Хрвати су повели 2:0, па 4:1, што је натерало селектора Перуничића да затражи тајм-аут. Средином полувремена Зеленовића је заменио Црноглавцем, шансу је добио Мошић, а између њих био је Кукић, који је уз то што је испољио храброст и пробојност, постизао и голове. Тада је до изражаја дошао и пивот Пешић. Таква игра, уз две-три техничке грешке Хрвата вратила је нашу репрзенетацију у резултатски егал (8:8, 10:10).

Мотор Хрватске, играч око кога се вртила игра, био је Дувњак, док је Степанчић нашој одбрани задавао велике проблеме. Завршница првог полувремена давала је наду да наша младост може да изненади искусне Хрвате.

У наставку селектор Перуничић на терен је увео Воркапића и Крсманчића, који су унели живост и допринели да Србија дође до два гола предности (16:14), коју је одржавала до средине другог полувремена (20:18). Чак је имала и два пута прилику да дође у вођство од три гола.

Оба селектора одлучила су се за напад седам на шест, што је уобичајено за Хрвате. Србија је била боља, а селектор Перуничић је често комбиновао и дао шансу свим играчима. Хрватскусу у игри држали Дувњак  и индивидуална решења Карачића.

Изједначена игра водила се до краја сусрета, чак је Србија имала последњи напад. На тајм-ауту Перуничић је захтевао да орлови заврше напад преко крила, међутим, Кукић је преузео на себе одговорност и прокоцкао шансу да победимо.  

Ј. Галић

Србија - Хрватска 25:25 (13:13)

БЕОГРАД: Штарк арена, гледалаца 7.950, судије: Евгењи и Николај (Русија). Седмерци: Србија 1 (1), Хрватска 2 (2). Искључења: Србија 6, Хрватска 6 минута.

СРБИЈА: Пушица, Воркапић 2, Вујић, Крсманчић 1, Црноглавац 2, Тешић 4, Радивојевић 1, Димитријевић, Н. Илић 3 (2), Ношић 1, В. Илић 4, Кукић 4, Зеленовић 2, Марсенић 1, Цупара (1 одбрана), Милосављев (7 одбрана).

ХРВАТСКА: Дувњак 6, Степанчић 3, Гаyа, Вида, Ивић, Карачић 3 (1), Векић, Божић Павлетић 2, Штрлек 3, Муса 1, Манић 4, Мандић 1 (1), Бранковић, Шипић 2, Шего (12 одбрана), Бећири.

ГРУПА 2

Србија - Хрватска              25:25

Белгија - Швајцарска         25:28

1. Хрватска       3      2      1      0      86:78        5

2. Швајцарска   3      2      0      1      85:80        4

3. Србија           3      0      2      1      76:81        2

4. Белгија          3      0      1      2      77:85        1

У четвртом колу (14. април) састаће се: Хрватска - Србија (20.30), Швајцарска - Белгија (14).

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести