ЕХФ Куп: Скраћена ротација Војводине узела данак

Отишли су рукометаши Војводине у дански Гудме са минималним шансама да у реваншу против ГОГ–а дођу до повољног резултата и пласмана у групну фазу ЕХФ Купа.
gog vosa, rk vojvodina
Фото: RK Vojvodina

Тренер Борис Ројевић могао је да рачуна на само 12 играча и без петорице стандардних првотимаца Новосађани једноставно нису могли да изађу на крај са седмоструким прваком Данске, који је славио у оба меча и заслужено обезбедио такмичење у групи.

Тиме се завршила европска прича српског шампиона и ако клуб са Слане баре није успео да понови успех од пре четири године, може да буде задовољан приказаним. У другом колу квалификација два пута је Војводина савладала холандског првака Алсмера, а у дуелима са Данцима Ројевић је, што силом прилика, што плански, шансу дао младим играчима, за које је то било огромно искуство.

– Имали смо сјајну игру по 15 минута у оба полувремена, али ровити играчи и недостатак ротације су узели свој данак.  До двадесетог минута играли смо јако добро, ГОГ је водио само 12:11 и онда смо пали и на одмор отишли са минус седам голова(38:25.19:12). Тако је било и у наставку, одиграмо егал првих двадесет минута, а задњих десет изгубимо са шест разлике, што показује да такав темпо нисмо могли да држимо са оваквом ротацијом – прокоментарисао је Ројевић реванш меч у Данској.

Стратег Војводине истиче да нема шта да замери играчима.

– Било је техничких грешака, али је и суђење било лоше. Арбитри су нам узели у првом полувремену пет, шест лопти, у другом две, три па је разлика могла да буде и мања од 13 голова, можда седам, осам, што против овако реномираног противника, уз нашу ситуацију са повредама, не би било страшно.

Новосађане у уторак  очекује дуел 9. кола СЕХА лиге када им у госте стиже Металург, фењераш у регионалном такмичењу.

– Не долази нам у најбољем тренутку утакмица у којој видимо шансу за тријумфом, али ми и побеђујемо када смо у најтежој ситуацији. Заиста имам сјајне момке који поштују клуб и свесни су који грб представљају – истакао је Ројевић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести