ЕП до 20 година: Србија боља од Норвешке

У другом колу Европског првенства у Цељу Групе Б репрезентација Србије савладала је Норвешку са 30:27 (18:12).
Srbija Norveska/EHF.tv
Фото: EHF.tv/printskrin

Након почетног опипавања снага, Србија је искористила техничке грешке Норвежана у фази напада и преко Ђорђа Писарића стекла два гола предности у уводним минутима меча. Уследио је период мирније игре уз неколико промашаја на обе стране, да би изабраници Ненада Максића заиграли знатно разноврсније у нападу што је резултирало серијом од 6:0 у корист Србије, на семафору је у 12. минуту стајало 3:10. Норвежани су у тим тренуцима дошли до своје игре, али их је Тодор Јандрић на голу Србије спречио да озбиљније смање разлику. Уследиле су две контре српског тима које головима завршавају Славуљица и Мијатовић за великих +9 у 20. минуту утакмице. Чврсто је играла Србија у одбрани, осокољена великим вођством, а предњачили су капитен Павловић и Милосављевић.

У последњих десет минута првог полувремена, после тајм-аута селектора Скандинаваца, Норвешка је заиграла знатно ангажованије у одбрани, убрзала игру у нападу, па су серијом од 3:0 успели да смање заостатак за Србијом на 10:16. До краја првог дела игре, имали су формални домаћини, још две прилике из контре да ухвате прикључак са ,,Орлићима“, али их је Тодор Јандрић спречио у томе. Уследила је игра гол за гол, па се на предах отишло резултатом 12:18 у корист селекције коју предводи Ненад Максић.

Наставио је Јандрић тамо где је стао у првом полувремену, па се репрезентација Србије у уводним минутима наставка убрзо поново одлепила на +9. Ризиковао је селектор Норвешке са игром без голмана, што му се исплатило. Почели су Норвежани да топе предност ,,Орлића“, додатно им је помогло и искључење Мијатовића, па су врло брзо на крилима Хелдала спустили разлику на прихватљивих пет голова заостатка. Играо се 45. минут а на семафору је стајало 20:25 у корист српског тима. Саво Славуљица је са два гола унео мир у своју екипу, али су изабраници Јоара Гјердеа брзо одговорили из две контре.

У последњих седам минута утакмице ушло се са предношћу ,,Орлића“ од 24:28, а пет минута пре краја меча терен је због повреде био приморан да напусти бек Марко Милосављевић. Играло се гол за гол, па су изабраници Ненада Максића без проблема привели меч крају. За играча утакмице проглашен је Ђорђе Писарић.

Најефикаснији у победничком табору био је Ђорђе Писарић са осам голова, Алекса Максић је био прецизан шест пута, док је Саво Славуљица постигао гол мање. У селекцији Норвешке Хелдал се истакао са девет постигнутих голова, а пратио га је Боилесен са шест.

У мечу последњег кола групе Б, Србија ће се у недељу од 19 часова састати са Словенијом.

Србија-Норвешка 30:27 (18:12)

ЦЕЉЕ: Дворана Головец, гледалаца: 200, судије: Панајидес, Андреу (Кипар).

СРБИЈА: Дошен 1, Ивановић 4, Јандрић 18 одбрана, Кнежевић 1, Максић 6, Мијатовић 2, Микић,  Милосављевић 4, Милошевић, Павловић, Писарић 8, Радивојевић 2, Славуљица 5, Тодоровић, Миленковић 1, Трнавац.

НОРВЕШКА: Имсгард, Егели 2, Наерланд, Симонсен, Линдеруд, Сандвен 3, Хелдал 9, Хофстад, Хаугсенг 1, Паулсен-Хог 8 одбрана, Еноксен 3, Боилесен 6, Митровић, Вајдеман, Ренинген 3.

Резултати:

Пољска-Хрватска 27:35

Румунија-Немачка 25:30

Русија-Шпанија 20:28

Шведска-Исланд 33:35

Мађарска-Француска 23:34

Израел-Словенија 24:28

Португал-Данска 31:29

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести