ЕП кадетско за рукометашице, друга дивизија: Српкињама сребрна медаља

Женска кадетска репрезентација Србије заузела је друго место на Европском рукометном првенству друге дивизије у Грузији.
Krstic Aleksandra SRB-SUI04
Фото: Александра Крстић МВП првенства, фото: ЕХФ

Изабранице тренера Марка Крстића нису успеле да у финалу пронађу пут до победе против екипе Швајцарске, која је, као и наше рукометашице, била најбоља у својој групи. У борби за прво место у генерацији 2002. швајцарске рукометашице победиле су Србију 35:27, док је треће место заузела Украјина, која је била боља од Литваније 30:22.

Наше девојке су добро отвориле меч, али су им Швајцаркиње све време “дувале за врат”, да бу преко Целие Хеинзер у 18. минуту поравнале резултат (11:11). Швајцаркиње су од тада преузеле контролу игре, брзо повеле 13:11, стигле до четири гола вишка, да би на одмор отишле са предношћу 19:16. У наставку, Српкиње се нису предавале, па су у 42. минуту преко Александре Крстић успеле да изједначе. Међутим, Швајцарска је поново успела да још једном преузму вођство, а затим су потврдили снагу, и дошле до шест голова предности. То је, испоставило се, било довољно да осигурају победу.

Најкориснији играч шампионата (МВП) у Грузији је наша Александра Крстић, у идеалној постави је Милица Пап, док је појединачну награду, као одбрамена играчица, добила Марија Илић.  

Ј. Г.

СрбијаШвајцарска 27:35 (16:19)

ТБИЛИСИ: Палата спортова, гледалаца: 250, судије: Крижан и Јанас (Пољска), седмерци: Србија 4 (1), Швајцарска 5 (3), искључења: Србија 6, Швајцарска 2 минута.

СРБИЈА: Ђукичин, Коцић 2, Крстић 10, Пап 4, Чочај 4, Илић 4, Маленовић 1, Симић, Хасановић, Којић, Ловрић, Мијаиловић, Митровић, Обреновић, Радаковић 2, Зубовић.

ШВАЈЦАРСКА: Алтер 11, Анен 1, Бечтигер 1, Бучер, Кокер, Еменегер, Голдман, Гвердер 4, Хајнцер 5, Хес, Јунд 5, Кесер, Литшер 3, Шалер, Шмид 5, Сперли.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести