Финале Купа Војводине: Дерби Сремица припао Младости

Рукометашице Младости из Нове Пазове савладале су Срем из Сремске Митровице у финалу Купа Војводине.
Дневник/Ф. Бакић/
Фото: Дневник/Ф. Бакић

Митровчанке су одлично кренуле и диктирале су темпо у првом полувремену. Играле су храбро и без пуно респекта за објективно гледано квалитетније ривалке. Играчице Младости су у другом делу биле боље и постепено су смањивале предност Срема. У финишу сусрета су на искуство постигле неколико важних голова и тако освојиле трофеј Купа Војводине.

У уводним минутима боље су биле играчице Срема које су лако налазиле пут до гола Пазовчанки. Играле су рукометашице Срема брзе акције којима су успевале или да постигну погодак или да изнуде седмерац и искључење играчица Младости. У првих 30 минута на голу Срема расположена је била Јана Васиљевић. С друге стране одлична је била капитен Пазовчанки Лепосава Глушица са седам погодака у првом периоду. Мучила се Младост у организацији напада, правиле су изабранице Славка Крњајца превише грешака, па су на петнаестоминутни одмор отишле са четири гола заостатка.

Фото: Дневник/Ф. Бакић/

У наставку сусрета заиграле су рукометашице Младости нешто боље, са више идеја у офанзиви и са покретљивом одбраном, али је Срем одржавао предност од најмање три гола. На истеку 50.минута резултат је био нерешен 23:23 највише захваљујући сјајној Глушици. У финишу сусрета Пазовчанке су успеле да преокрену резултат и тако освоје пехар намењен освајачу Купа Војводине. За најбољу играчицу сусрета  проглашена је Лепосава Глушица.

Срем - Младост 29:30 (15:11)

КИКИНДА: СЦ Језеро, гледалаца. Судије: Попов (Нови Сад) и Ристић (Кикинда). Седмерци: Срем 6 (4) Младост 4 (3). Искључења: Срем 6 минута, Младост 12 минута.

СРЕМ: Ми.Шпољарић, Петровић, Ђулинац 1, Блажић 1, Шерфези 4, Драговић, Радуловић 7 (1), Митрић 6 (2) Дракула, Мијаиловић 4 (1), Ђоровић, Ма. Шпољарић, Булатовић 5, Скенџић, Васиљевић (7 одбрана, 1 гол), Црнобрња.

МЛАДОСТ: Мацура, Микић 1, Глушица 13 (3), Поткоњак, Ћурчин, Лазаревић 7, Јотић, Косановић, Шашић, Јанковић, Ћазић 2, Којчић, Орловић 4, Рајковић, Кнежевић 3, Петковић (7 одбрана).

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести