Финале Купа Војводине: Пехари Војводини и Врбасу

Љубитељи рукомета у Оџацима имали су јединствену прилику погледају финале Рукометног Купа Војводине у мушкој и женској конкуренцији, одличне две утакмице које су биле занимљиве и неизвесне, до последњег судијског звиждука.
rukomet, yt printscreen
Фото: Youtube Printscreen

То посебно важи за финални дуел дама који је решен тек након продужетка.

У мушком финалу састали су се новосадска Војводина која је у последње време убедљиво најбољи тим у Србији и Динамо из Панчева. Овај сусрет је обиловао лепим акцијама и потезима и на крају је тим из Новог Сада остварио победу резултатом 25:22 (14:9). Оно што је карактеристично за мушко финале јесте да је било доста жустро, било је лепих голова, али и неспортских понашања актера обеју екипа, нарочито у финишу првог полувремена у 29. минуту када су из игре искључени Светислав Веркић (Војводина) и Петар Жујовић (Динамо).

У женској конкуренцији, у дуелу између Врбаса и Минакве, било је нерешено на полувремену и на крају регуралног дела, а неизвесно и узбудљиво у продужетку након ког су Врбашанке славиле са 27:26.

По завршетку финалног додељене су награде појединцима у мушкој и женској конкуренцији. Најбољи је голман рукометаш Динама Никола Радановић, најбољи стрелац осам голова Александар Пилиповић (Динамо), а најбољи играч капитен новосађана Божидар Надовеза. У женској конкуренцији голманка је освојила Оyачанка Јована Васиљковић, најбоља стрелкиња је Милица Голушин ЖК Минаква, а најбољи играч Јелена Мазић ЖРК Врбас.

Мушко финале: Војводина Динамо 25:22 (14:9).

Војводина: Јандрић, Симовић, Чагаљ, Милашевић, Остојић, Стојановић, Надовеза, Јовановић, Вучковић, Ратковић, Трипковић, Станковић, Николић, Веркић, Бојанић, Грозданић.

Динамо: Жуњевић, ФИлиповић, Димитријевић, Радановић, Пралица, Јелић, Мирковић, Јовановић, Петровић, Дистол, Паруyић, Славуљиа, Радовановић, Шапоњић.

Женско финале: Врбас - Минаква 27:26 (23:23, 13:13)

ВРБАС: Грозданић, Новаковић, Симић, Вулић, Кнежевић, Петровић, Ловрић, Мажић, Срелф, Васиљковић, Митровић, Милић, Павловић, Максић, Сукур.

МИНАКВА: Дашић, Живко, Величковић, Чалушевић, Митић, Голушин, Ћосић, Варга, Берак, Радојчић, Дмитровић, Лазић, Николић, Ћазић, Ловрић, Матић.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести