Финални турнир Купа Србије овог викенда у Новом Саду

Самом организацијом финалног турнира Купа Србије, рукометаши Војводина јасно су ставили свима до знања да желе нови трофеј, а у конкуренцији Мокре Горе, Железничара и Металопластике – може се рећи да имају свако право да се надају успеху.
Kasim Kamenica na tajm-autu
Фото: РК Војводина

Воша је имала среће на жребу и у полуфиналу играће с Мокром Гором.

Новосађани су завршили све обавезе везане за регионалну СЕХА Гаспром лигу и окренули се домаћим такмичењима, најпре Купу, а касније и Суперлиги, а игра црвено-белих боља је из дана у дан па тако слове и за фаворите, упркос проблемима који су их пратили у минулом периоду.

„Морам да признам да сам узбуђен и једва чекам да почне финални турнир и борбе за пехар у Купу Србије“, рекао је на почетку разговора тренер Новосађана Касим Каменица.

„Самом техничком организацијом, наш клуб је истакао жељу за пехаром и то је нешто што мора да се зна. Тек јуче смо се комплетирали, минули период нас је мало успорио јер је било доста проблема са вирусима, али имамо разлога за оптимизам. Играли смо три утакмице у седам дана, на послетку је био и дуг пут из Словеније, али све смо преболели и имали времена да се регенришемо. Успут, жреб нас је “помазио” и имамо Мокру Гору за ривала у полуфиналу, па мислим да нам је пут до трофеја олакшан.“

Од доласка Каменице, приметно је да екипа игра другачије у односу на почетак сезоне, а ниво је све виши, али правог актуелног шампиона треба очекивати у завршници када се буде одлучивало о титули.

„Екипа игра све боље, то не мислим само ја, већ и пуно људи који нас прате и сви они који су ме звали да ми честитају и да нас похвале. Играмо много брже, модерније, али је и приступ свих играч пуно бољи, зато сам оптимиста у сваком случају. Можда смо због већ наведених проблема мало пропустили у тактичком уигравању, али има времена за све и не бојим се да ћемо бити на врхунцу када то буде најпотребније, односно када се буде одличивало о титули“, јасан је Каменица.

За крај, исксуни стратег је прокоментарисао и ривала у полуфиналу, екипу Мокре Горе.

„Урадили смо потребне анализе, свакодневно се упознајем са осталим клубовима из Србије јер мормо да знамо унапред све ривале. Оно што не знам, играчи знају, тако да се добро допуњујемо и бићемо спремни“, закључио је Каменица.     

М. Ристић

Програм

Субота

Војводина – Мокра Гора               (18.30)

Металопластика - Железничар    (20.45)

Недеља

Финале                                          (18)

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести