Хра­бри ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не по­ра­же­ни од За­гре­ба у СЕХА ли­ги

Вој­во­ди­на – За­греб  23:24 (12:16)
с
Фото: Ф. Бакић

НО­ВИ САД: СЦ Сла­на ба­ра, гле­да­ла­ца: 300. Су­ди­је: Ман­дак и Ру­дин­ски (Сло­вач­ка). Сед­мер­ци: Вој­во­ди­на 3 (2), За­греб 4 (4). Ис­кљу­че­ња: Вој­во­ди­на 6, За­греб 8 ми­ну­та.

ВОЈ­ВО­ДИ­НА: Лу­чин (5 од­бра­на), Ва­сић 1, Ко­ва­че­вић 1, Ми­лић 1, Ма­шић, При­бак, Ву­ко­вљак, Та­сић, Кур­теш, Ми­лен­ко­вић 2, Са­вић 2, Ра­ђе­но­вић 3, Пе­шић 4, Мар­ко­вић, Гро­зда­нић 4 (2), Пу­хов­ски 4.

ЗА­ГРЕБ: Ми­лић, Ча­вар, Фа­љић, Кла­ри­ца 4, Го­јун 1, Ср­на 5, Сла­вић (8 од­бра­на, 1 сед­ме­рац), Клис, Пањ­тар (3 од­бра­не), Му­са 1, Си­ро­тић 1, Ма­та­но­вић, Чу­пић 6 (4), Ди­би­ров 4, Лејт­ма­тер 2, Гра­хо­вац.

Ру­ко­ме­та­ши Вој­во­ди­не по­ра­же­ни су у че­тврт­фи­на­лу СЕ­ХА ре­ги­о­нал­не ли­ге од За­гре­ба. Го­сти су за­хва­љу­ју­ћи бо­љом игром у пр­вом де­лу до­шли до три­јум­фа, али сва­ка­ко ра­ду­је чи­ње­ни­ца да су се у ле­пом све­тлу пред­ста­ви­ли и до­ма­ћи­ни и та­ко на­ја­ви­ли да су спрем­ни да оства­ре још јед­ну тро­феј­ну се­зо­ну.

У увод­ним ми­ну­ти­ма кон­крет­ни­ји су би­ли го­сти из За­гре­ба, али је Вој­во­ди­на по­го­ци­ма по­врат­ни­ка у цр­ве­но-бе­ле Гро­зда­ни­ћа и Пе­ши­ћа би­ла ба­ра-бар са За­греп­ча­ни­ма.  До­ма­ћу пу­бли­ку раз­га­лио је це­пе­лин ко­ји су из­ве­ли Са­вић и Пу­хов­ски, те је та­ко ис­ку­сни Бе­ло­рус по­сти­гао пр­ве­нац за Но­во­са­ђа­не. Обе еки­пе су би­ле рас­пу­ца­не, те је на­кон де­сет ми­ну­та ре­зул­тат био не­ре­шен – 5:5. Го­сти су у пр­вом де­лу успе­ва­ли да у не­ко­ли­ко на­вра­та про­би­ју од­бра­ну Вој­во­ди­не, из­ну­де сед­мер­це, ко­је је хлад­но­крв­ни Иван Чу­пић пре­тва­рао и го­ло­ве.

Но­ше­ни ин­тер­вен­ци­ја­ма Сла­ви­ћа, За­греп­ча­ни су одр­жа­ва­ли пред­ност два-три по­гот­ка и кон­тро­ли­са­ли утак­ми­цу. На ис­те­ку 20. ми­ну­та, иза­бра­ни­ци Иви­це Обрв­на до­шли су до мак­си­мал­них пет го­ло­ва пре­да­но­сти. Стра­тег Во­ше Бо­рис Ро­је­вић тајм-аутом пре­се­као је се­ри­ју го­сти­ју. Ипак, то ни­је  про­ме­нио од­нос сна­га на те­ре­ну, го­сти из Хр­ват­ске су чвр­стом игром у од­бра­ни пра­ви­ли раз­ли­ку и та­ко се др­жа­ли на без­бед­ној дис­тан­ци.

У на­став­ку, до­ма­ћи су се "про­бу­ди­ли" и за­и­гра­ли знат­но по­жр­тво­ва­ни­је. Са не­ко­ли­ко бр­зих и ефект­них ак­ци­ја сма­њи­ли су пред­ност на са­мо гол за­о­стат­ка. Во­ша је пред ула­зак у по­след­њих 10 ми­ну­та су­сре­та ушла са од­бра­ном 5-1, с ис­ту­ре­ним ка­пи­те­ном Ву­ко­вља­ком. Сјај­на по­др­шка са три­би­на да­ла је до­дат­ну енер­ги­ју Но­во­са­ђа­ни­ма, ко­ји су игра­ли за­и­ста од­ли­чан ру­ко­мет и сти­гли до из­јед­на­че­ња, уз ве­ли­ку по­моћ гол­ма­на Фра­на Лу­чи­на, ко­ји је од­бра­нио не­ко­ли­ко сјај­них шу­те­ва го­сти­ју.

Као да је бо­ља игра упла­ши­ла до­ма­ће те су на­пра­ви­ли не­ко­ли­ко бес­по­треб­них гре­ша­ка ко­је су За­греп­ча­ни су­ро­во ка­зни­ли и та­ко оти­шли на три го­ла ви­шка. Иако до­вољ­но не­у­и­гра­ни, Но­во­са­ђа­ни се ни­су пре­да­ва­ли и на 15 се­кун­ди до кра­ја Бо­јан Ра­ђе­но­вић је по­сти­гао из­јед­на­чу­ју­ћи по­го­дак. Ме­ђу­тим, го­сти су у по­след­њем тре­нут­ку да­ли гол и та­ко обез­бе­ди­ли пла­сман у по­лу­фи­на­ле СЕ­ХА ре­ги­о­нал­не ли­ге.

В. Гво­зде­но­вић

 

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести