ИЗ ВОЈВОДИНЕ НА ЧЕЛО РУКОМЕТНЕ РЕПРЕЗЕНТАЦИЈЕ СРБИЈЕ Ројевић нови селектор, Вујин директор

Тандем из Војводине добиће четворогодишњи мандат у Рукометном савезу Србије, сазнаје Mozzart Sport.
1
Фото: РК Војводина - Борис Ројевић

После више од месец дана вагања, разговора, Борис Ројевић је “победио” јединог конкурента за селекторску позицију, стратега Металопластике, Владана Матића и наредне недеље добиће четворогодишњи мандат селектора репрезентације Србије и наследиће Тонија Ђероне који је споразумним раскидом уговора са РСС-ом напустио кормило после три и по године, после краха на Европском првенству у Минхену.

Како Mozzart Sport сазнаје, на упражњено место директора репрезентације биће постављен прослављени репрезентативац Србије, Марко Вуијн, потпредседник Војводине. Тандем из шампиона Србије, доминантног клуба у нашој земљи већ 10 година, покушаће да „оживи” Орлове који се налазе у тешком тренутку.

Ројевића већ за два и по месеца очекује двомеч баржа за Светско првенство са Шпанијом, суперсилом која је направила кикс на ЕП у Немачкој, а пре тога је била редовни освајач медаља на великим такмичењима. Наредног месеца је ЕХФ недеља, када ће Ројевић да окупи тим, видећемо у каквом саставу јер су поједини играчи најавили опроштај или паузу у националном тиму.

У репрезентацији Србије би требало да се врати и Дејан Перић, некадашњи селектор (не баш успешан) који би у стручном штабу Бориса Ројевића требало да води рачуна о голманима. Тренутно је тренер у лидеру Бундеслиге Фуксе Берлину, где брани перјаница Орлова Дејан Милосављев.

Вујин, који годину и по дана ради сјајан посао у редовима Лала, пре свега у довођењу играча, долази на упражњено место директора репрезентације који је на почетку мандата Тонија Ђероне обављао Ратко Николић, још један трофејни српски рукометаш. После одлакса Аранђеловчанина, ту улогу, додуше, не и званичну, имао је Александар Брковић који је овог месеца наследио Светозара Станковића на месту генералног секретара РСС-а.

(Mozzart sport)

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести