Јањушевић пред СП: Желимо што даље да догурамо

СЕУЛ: Десни бек женске рукометне репрезентације Србије Анђела Јањушевић изјавила је да тим спреман за предстојеће Светско првенство у Јапану.
Рукометни савез Србије/Анђела Јањушевић
Фото: Рукометни савез Србије/Анђела Јањушевић

Изабранице Љубомира Обрадовића током припремног периода одиграле су турнир у Сеулу, где су оствариле два тријумфа против Јужне Кореје и Мађарске, а поражене су од Русије.

"Искористили смо овај турнир да се добро припремимо и дотерамо неке финесе. Лепо смо искористили време у Кореји. Спремни смо за пут у Кумамото. Спремне смо за прву утакмицу са Анголом. Било је веома тешко да се навикнемо на промену времена.Тренирали смо вредно, радиле смо и поред овог додатног напора. Спремале смо се за све ривале. Чека нас тежак турнир, а ми желимо што даље да догурамо", рекла је Јањушевић за сајт Рукометног савеза Србије.

Светско првенство у јапанском граду Кумамото српске рукометашице почињу у суботу, дуелом против Анголе од 7 сати по средњеевропском времену.

Ривали Србије у групи А још су Норвешка, Холандија, Словенија и Куба.

"Погледали смо неколико њихових утакмица, спремали смо се. У петак ћемо одрадити још један тренинг, чисто да осетимо халу у којој ћемо играти. Онда ће све бити спремно за утакмицу. Ангола је добра екипа, али спремне смо за њих. Биће захтевно чувати пивотмена и голман је велики, али ако будемо фокусиране максимално, неће бити проблема. Желимо да прођемо групу, али и што даље да идемо", закључила је Јањушевић.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести