Још четворица рукометаша Србије заражених короном

СТАРА ПАЗОВА: Нова четири позитивна случаја заразе коронавирусом потврђена су на редовном тестирању рукометне репрезентације Србије, саопштио је Рукометни савез Србије.
 Rukometni savez Srbije Foto: RSS
Фото: Рукометни савез Србије Фото: РСС

Рукометаши се налазе на завршним припремама за Европско првенство, које је на програму од 13. до 30. јануара у Словачкој и Мађарској, а позитивне налазе су добила четворица играча Стеван Сретеновић, Илија Абутовић, Драган Пешмалбек и Немања Зеленовћ.

"Сви чланови националне селекције су у добром опшем стању са благим симптомима вируса", наводи се у саопшстењу.

Јуче је саопштено да шест чланова репрезентације Србије позитивно, међу којима су селетор Тони Ђерона и два играча Владимир Цупара и Богдан Радивојевић.

Додаје се да је Здравствена комисија Рукометног савеза Србије, на челу са др Дејаном Станојевићем активно укључена у организацију начина рада и тренажних активности рукометне репрезентације Србије сходно новим околностима.

"Тренажни процес наше селекције је обустављен у току данашњег дана до комплетних контрола којима ће бити подвргнути играчи и чланови стручног штаба. У наредним данима у консултацијама са Европском рукометном федерацијом, Министарством здравља и Институтом за јавно здравље „Др Милан Јовановић Батут“ биће оформљен план наставка и реализације припрема наше рукометне репрезентације", додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести