Јована Рисовић: Спремне смо за изазове на ЕП

СТАРА ПАЗОВА: Српска рукометашица Јована Рисовић изјавила је да је задовољна атмосфером у националном тиму на припремама за Европско првенство, које ће бити одржано од четвртог до 20. новембра у Словенији, Северној Македонији и Црној Гори.
с
Фото: Youtube Printscreen

"Јуче смо одрадиле два тренинга и могу рећи да сам задовољна атмосфером и са каквом радошћу су девојке дошле на припреме. Једва смо чекале да почнемо са темпирањем форме, а жељно ишчекујемо и почетак ЕП. Много рада је пред нама, дошле смо спремне да пружимо максимум", изјавила је Рисовићева, пренео је званични сајт Рукометног савеза Србије.

Она је истакла да је турнир "Трофеј Карпата" био од великог значаја за уигравање нашег тима пред ЕП.

"Ових једанаест дана није дуг временски период за припрему, али како је нама, тако је и другим репрезентацијама. Имале смо пре двадесетак дана турнир који нам је стварно добро дошао да почнемо са уигравањем и видимо где смо. Интензивне тренинге који су пред нама искористићемо да унапредимо тај систем, који смо отпочели са селектором. Мислим да ће ипак бити довољно времена да се припремимо за оно што следи", навела је она.

Србија ће у Цељу играти у групи Б против селекција Словеније, Шведске и Данске.

"Јако изазовна група и врло квалитетна. Шведска је екипа са којом смо играле скоро у квалификацијама, Данска је увек у самом рукометном врху јер у својим редовима има девојке које играју у тренутно најјачим клубовима у Европи. Словенија као домаћин, врло је добро познајемо, све су уложили у ово ЕП, које играју код куће. Спремне смо за изазове. Нећемо се предати, то је сигурно. Србију нико никад не треба да мотивише на силу. Мотива увек имамо и то нам је јако добра одлика, како у рукомету, тако у свим другим спортовима. Чекају нас тешке екипе, али се нећемо предати", закључила је Рисовићева.

Српска рукометашица Александра Стаменић истакла је добру атмосферу другог дана припрема.

"Данас ће девојке бити на броју. Добро смо почеле, лепа је атмосфера што је најбитније. Ићи ћемо из утакмице у утакмицу. Мислим да ћемо добро да се спремимо, имамо велику мотивацију што је најбитније. Жеља и атмосфера биће наш највећи адут", изјавила је Стаменићева.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести