Китић: Можда су рукометашице сагореле од превелике жеље

БЕОГРАД: Најбоља рукометашица света свих времена Светлана Китић изјавила је данас да није видела жељу и борбеност репрезентације Србије у одлучујућем мечу против Хрватске на Европском првенству у Данској.
Рукометашице Србије Фото: РТС/принтскрин
Фото: Рукометашице Србије Фото: РТС/принтскрин

У кључноиј утакмици за пласаман у другу фазу такмичења Србија је изгубила од Хрватске 25:24, а победом Холандије против Мађарске, све шансе за наставак такмичења су нестале.

"Утакмица бити или не бити, после које идеш кући или остајеш, а ми 14 минута нисмо дали гол. Било је много грешака у тренуцима када се меч ломио. Кад су биле у ситуацији за шут, нису шутирале, као да су се уплаше. Необјашњиво ми је шта бек ради на 6,5 метара...Није нас Хрватска надиграла, ми смо саме себе победиле, али то не оспорава њихов успех. Хрватице су играле добру одбрану, бориле се и свака им част на томе. Константно су мењале одбране, видело се да су припремљеније", рекла је Китић Танјугу.

Она истиче да без обзира на све околности које су пратиле српски тим, не може да нађе алиби за синоћњи приступ мечу.

"Можда су сагореле од превелике жеље. Не оспоравам ту њихову жељу, али је као бивши спортиста на синоћној утакмици нисам видела. Са Мађарском када су играле нису имале времена да се опровае од меча против Холандије, сада су то имале. Не могу да схватим такав приступ. Све стоји, дошле су без контролних утакмица, биле у хотелу без тренинга. Све то утиче, али и други су били у истој ситуацији. Не могу да нађем оправдање. Хрватице су биле борбеније, свежије, са више снаге", навела је Китић.

Рукометна легенда каже да није била заговорник одржавања шампионата у овим условима, где су рукометашице стављене у "црвени балон" без могућности кретања ван хотела и хале.

"По мом мишљену ово Европско првенство није требало да се одигра. Плашим се да не буде још повреда, јер стваррно није хумано држати играчице у хотелу, плус да играју без публике...Све ми је то чудно, лично мислим да није требало да се организује", закључила је Китић.

EUR/RSD 117.2038
Најновије вести