Ковачевић и Пудар на челу Рукометног савеза Војводине

После 12 година дошло је до промене на челу Рукометног савеза Војводине. За председника Савеза изабран је бивши репрезентативац Јован Ковачевић из Врбаса, који је добио предност у односу на противкандидата Момира Рнића из Зрењанина.
1
Фото: Dnevnik.rs

За Ковачевића је гласало 18 делегата, а Рнића девет. На чело Скупштине изабран је Владимир Пудар из Кикинде са 18 гласова, досадашњи председник РСВ Борислав Перовић добио је осам, док је један делегат био узџан. Душан Мирковић из Каћа је изабран за потпредседника највишег покрајинског рукометног тела.

Новопостављени председник РСВ Јован Ковачевић изабрао је Управни одбор у коме су још: потпредседници Дрен Глушац, Војислав Булатовић и Катарина Радовић, те чланови Славка Којић, Јан Јанаћ, Дамјан Јакшић, Јаков Рачић, Пеко Коњевић, Слађана Грујић и Ђурађ Трбојевић.

Нови генерални секретар РСВ је бивши репрезентативац, члан златне кадетске генерације (1986) и освајач сребрне медаље са ЕП 2012. године, Рајко Продановић, за кога је гласало 18 делегата, седам је било против и два уздржана. Он је на тој функцији наследио Слободана Вишекруну.

Изабран је и Надзорни одбор, председник је Иван Ускоковић, а чланови Борис Вукашиновић и Марко Обрадовић.

Скупштина је трајала нешто више од два и по сата, а сат времена потрошено је приликом верификације мандата делегата. Верификациона комисија је саопштила да Скупштини присуствује 26 делегата са овлашћењима округа, док је један представник Заједнице клубова био споран јер није регистрован у АПР-у. Делегат из Апатина Борислав Перовић оспоравао је четири делегата из Јужно-бачког округа да ли имају право да учествују у раду Скупштине, имајући у виду да су у њиховом избору учествовали клубови који нису у систему такмичења.

Како се могло чути, нико од делегата који су учествовали у Скупштини није представник клуба који се не такмичи. Постојала је валидна одлука територијалногг савеза Јужнобачког округа о избору њихових делегата и они као такви су учествовали на Скупштини РСВ. Ту одлуку нико није оспорио ни у једном поступку. Речено је да Скупштина не може да се упушта у законитост одлука територијалних савеза. Ако је евентуално нека одлука из неког разлога незаконита, онда се то мора у посебном поступку да се утврди. Имајући у виду да се то није десило, делегати Јужнобачког округа су могли да учествују у раду Скупштине РСВ. После расправе гласањем је верификовано 27 делегата.

Ј. Галић

Фото: Ј. Галић

 

Неопходно јединство организације

Председник Јован Ковачевић је у обраћању изнео програм рада у четворогодишњем мандату у 13 тачака, које је детаљно и образложио.

- Захвалио бих се на указаном поверењу. Нама у рукомету је потребно јединство, радићу на томе, отворен сам за сваку сарадњу и са свима, без обзира што мој избор није био јединствен. То је једини пут којим морамо да идемо, а не да се ово схвата као лично. Наш задатак је да се не сукобљавамо са кровном организацијом, већ се морамо борити за све српско јединство, не понизност, поготово никако сукоб. Доста је више подела по регионима. За нас постоји само једна репрезентација - репрезентација Србије, а сви наши циљеви и планови у вези селектирања неће бити усмерени на никакву репрезентацију Војводине. Наставићемо са промоцијом и омасовљавању рукомета, настојаћемо да допремо до сваког од 466 насељених места, како би имала бар једну рукометну поставу у неком облику такмичења. Образоваћемо тело које ће да брине о развоју рукомета у школама и да створимо базу професора физичког васпитања како бисмо могли лакше да приђемо деци и омладини са рукометом у школама - рекао је између осталог Ковачевић.

 

 

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести