Квалификације ЕХФ Куп: Новосађани на минус пет 

Као што су и најавили рукометаши Војводине дали су максимум у првом мечу трећег кола квалификација за ЕХФ Куп, али је ГОГ ипак оправдао улогу фаворита и у реванш за седам дана улази са капиталом од пет голова вишка.
RK Vojvodina/SEHA liga
Фото: СЕХА лига

Војводина – ГОГ 27:32 (12:13)

НОВИ САД: Дворана Слана бара, гледалаца: 150, судије: Хајек и Мачо (Чешка). Седмерци: Војводина  4 (3), ГОГ 1 (1). Искључења: Војводина  8, ГОГ 10 минута.

ВОЈВОДИНА: Милић, Мирковић 1, Челица 2, Потпара 2, Перовић (4 одбране), Маријанац 4, Продановић 1, Томић 2, Станковић, Николић 3, Тркуља 6, Роган, Веркић (4 одбране), Милашевић, Грозданић  6 (3), Вучићевић.

ГОГ: Еревик, Рикардсон 9, Киркелоке 8, Линденхроне 1, Андерсен, Пујол 3, Микелсен (8 одбрана), Јоргенсен, Ларке 5, Ругаве (1 одбрана), Бергендал, Ериксен Халд, Гидсел, Кронборг, Јакобсен 6 (1), Клаусен.

У последњој препреци ка групној фази изабраници тренера Бориса Ројевића пружили су достојан отпор седмоструком прваку Данске, али иовако ослабљени због повреда, нису могли до краја да парирају гостима.

Одлично је Војводина отворила дуел, преузела је иницијативу, повела 2:0, а ГОГ је тек у седмом минуту први пут затресао мрежу Веркића. Успели су, међутим, Данци контрама Рикардсона да преокрену и Новосађани су дошли у ситуацију да јуре резултат (4:2). Успевали су у томе, дисали су за вратом противнику, али нису могли даље од изједначења.

Тражио је Ројевић праву комбинацију, а на терену се нашао и пивот Вучићевић, којег је Воша ангажовала да помогне и растерети искусног Тркуљу, јер је Ратковић повређен. Ређали су се лепи голови и акције домаћина, али су гости ипак преко Јакобсена успели да дођу до тада највеће предности од плус три – 11:8. Са два атрактивна поготка вратио је Вошу у егал Потпара (11:10). На мање од минут до краја првог полувремена Продановић је режирао изједначење 12:12, али је у последњим секундама Ларке ипак погодио за минималну предност 13:12.

Са три брза гола у наставку ГОГ је дошао до вођства од 16:12. Није ово било вече голмана Веркића, па га је заменио Перовић. Ни то није помогло, јер су гости стигли на плус пет – 19:14, а убрзо су имали и седам голова вишка (25:18). До краја Војводина није успела озбиљније да угрози вођство Данаца, који су дошли на корак од групне фазе.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести