Квалификације ЕП: Србија савладала Фарска Острва

У првој утакмици Квалификација за Европско првенство у Француској репрезентација Србије савладала је Фарска Острва са 36:20 (16:9).

Изабранице Љубомира Обрадовића без потешкоћа су прескочиле прву препреку, а нови меч очекује их већ у недељу када ће у Скопљу одмерити снаге са Македонијом.

Свесне свог знања и квалитета, Српкиње, предвођене повратницама у национални тим Лекићевом и Томашевићевом, професорски су се показале против гошћи, које су захваљујући борбеношћу и жељом да се представе у лепом светлу побрале симпатије пуне дворане у Петровцу. И после почетног вођства наших рукометашица од 7:0, Фаранке су с истим жаром кидисале ка голу како би постигле погодак, што им је пошло за руком тек у 13. минуту. Српкиње су стечену предност одржавале, с тим да су гошће у првом полувремену у мрежу наших голмана убациле девет голова.

И у другом полувремену настављена је потпуна доминација Обрадовићевих изабраница, а у листу стрелаца уписале су се све девојке, док наше голманке нису имале много посла, али је Марија Чолић поготком с гола на гол подигла целу дворану на ноге, па је публика стојећи дочекала последњи судијски звиждук.

Ј. Г.

СрбијаФарска Острва 36:20 (16:9)

ПЕТРОВАЦ НА МЛАВИ: Хала „Драгутин Томашевић”, гледалаца: 1.500, судије: Јовић и Арнаутовић (БиХ), седмерци: Србија 4 (4), Фарска Острва 2 (2), искључења: Србија 4, Фарска Острва 6 минута.

СРБИЈА: Радосављевић 4, Крпеж 7, Милојевић, Куриџа, Лекић 4, Лавко, Јањушевић 2, Т. Радојевић 1, Д. Радојевић 3, Обрадовић 3, Томашевић (2 одбране), Николић 3, Стојиљковић 4, Чолић 1 (6 одбрана), Петровић 2, Дмитровић 1.

ФАРСКА ОСТРВА: Петерсен (2 одбране), Овсен 1,  Ларсен 1, Хансен, Еласен, Биња, Јохансен 3, Кристина 1, Бримнес 5, Данберг 1, Самулсен 3, Маргит (3 одбране), Елијасен, Јоенсен, Бранденбург, Н. Јохансен 5.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести