Квалификације за ЕП 2020 за рукометашице: Српкиње оправдале улогу фаворита

Према очекивању, рукометашице Србије, изразити фаворит у овом дуелу, су победом отвориле квалификације за Европско првенство, које ће се 2020. године одржати у Данској и Норвешкој.
srbija_svajcarska_duel
Фото: РСС

Није то било тешко за изабранице селектора  Љубомира Обрадовића имајући у виду да су за ривала имале репрезентацију Швајцарске, која по квалитету још увек није дорасла Српкињама.

Уводни минути припали су Швајцаркињама које су повеле 2:0, где су само на кратко изненадиле наше рукометашице играјући са два пивота и без голмана. Међутим, десетак минута је било довољно да наше играчице потпуно преузму контролу на терену, па је публика у Краљеву имала прилику да ужива у ревији голова и лепих потеза Српкиња, које су доминирале тереном и повећавале предност из минута у минут. Серију голова отворила је Слађана Поп Лазић, а на голу је била одлична повратница у тим после повреде колена Катарина Томашевић. За свега 15 минута селектор Швајцаркиња је потрошио два тајм-аута, али то није много помогло. У 16. минуту било је 10:2, шест минута касније 14:6, а селектор Обрадовић могао је да ротира и пружи шансу свим репрезентативкама.

Друго полувреме донело је исти однос снага. У стрелце се уписала и Сања Вујовић, која је одиграла први меч после децембра 2017. године када се породила. У последњих десет минута ушло се са предношћу 30:20, а три минута пре краја било је 34:21.

Репрезентација Србије је победом почела квалификације за ЕП чиме је направила добру увертиру за гостовање у Словачкој 29. септембра (Хлоховец, 17 часова). У групи Ц задатак је да се освоји једно од прва два места, а такмичи се још Русија, са којом ћемо се два пута састати у марту 2020. године.

Ј. Галић

Србија – Швајцарска 35:23 (17:11)

КРАЉЕВО: СЦ Рибница, гледалаца: 1.800, судије: Бацковић и Палацковић (Словенија), седмерци: Србија 5 (4), Швајцарска 2 (1), искљечења: Србија 6, Швајцарска 6 минута.

СРБИЈА: Радосављевић 3, Трифуновић, Милошевић, Лавко 4 (2), Вујовић 2 (1), Агбаба 1, Николић 1, Јањушевић 1, Рисовић, Којић 2, Радојевић 5 (1), Поп Лазић 7, Томашевић (4 одбране), Стоиљковић 3, Лишчевић 3, Граовац 3 (4 одбране).

ШВАЈЦАРСКА: Шнупхах, Вик, Кундих 3 (2), Морф 1, Л. Фреј, Кавалари 1, Гаучи 3, Бруч (3 одбране), Ходел 5, Хес 3, Кар, Алтхер 1, Н. Фреј 5, Видер, Мурер, Чампер.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести