Лавко и Николић спремне за борбу и победу над Данском

КУМАМОТО: Рукометашице Србије, пред одлучујућу утакмицу са Данском на Светском првенству у Јапану, изјавиле су да спремно дочекују тај дуел.
s
Фото: Рукометни савез Србије

Изабранице Љубомира Обрадовић 11. децембра од 10 сати играће меч против Данкиња, где су улог олимпијске квалификације, али постоји шанса да се најбоље српске рукометашице нађу и у полуфиналу, у случају поклапања других резултата у последњем колу главне фазе.

Капитенка Јелена Лавко истакла је да је пауза пријала свим играчима и да је задовољна свим што је тим приказао на СП, као и да није сигурна да ли се у екипи осећа притисак пред одлучујући меч.

"Па не знам, мислим да је то више притисак да покажемо шта можемо, да свака извуче свој максимум. Ако то урадимо, онда се не бојимо за резултат. На нама је да се боримо и да победимо. Никада нам ништа није поклоњено, ако се буде поклопило, хвала драгом Богу, ми смо дошле са циљем", рекла је Лавко за сајт РСС.

Лавко је истакла и да је Данска игра скандинавски рукомет, као Норвешка и Холандија

"Трче боре се, одличан им голман, он им много помаже. Морамо бити концетрисанији при шуту, ако дамо гол, лакше ће све бити".

Она је истакла и дај циљ тако близу, а тако далеко.

" Треба да играмо да победимо. Ако се то не деси, џабе смо рачунале било шта. Морамо да будемо концетрисани на нашу утакмицу, а не да мислимо ко игра пре, а ко после нас. Ако против Данске тријумфујемо, па се и поклопе резултати, мислим да ће сви бити пресрећни", закључила је Лавко.

Десно крило Жељка Николић верује у свој тим и истиче да је расположење у екипи после победе против Немачке на нивоу.

"Нико се није надао оваквом расплету. Генерално резултати у нашој групи су нереални, не сећам се када је на неком првенству био овакав заплет у некој групи. До последње утакмице све је отворено. Ми ћемо урадити оно што је на нама, покушаћемо да одиграмо као претходне две утакмице, па надам се да ће то бити довољно", рекла је Николић.

Она је изјавила да сви треба да буду поносни на екипу, која је показала карактер и велику менталну снагу у мечу против Немачке, па се осврнула и да на расплет на СП, где постоји девет опција, а Србије може и у полуфинале, а и на последње место.

"Не треба да се оптерећујемо тиме, на то не можемо да утичемо. Треба да одиграмо најбоље што можемо, победимо и да се надамо да ће остали резултати ићи у нашу корист", закључила је Николић.

EUR/RSD 117.1400
Најновије вести