Лишчевић и Лавко: Желимо да обезбедимо пласман на СП

ШАЉА: Рукометашице Србије Кристина Лишчевић и Јелена Лавко сматрају да је репрезентација изузетно мотивисана за бараж мечеве против Словачке и да је фокусирана на циљ - пласман на Светско првенство.
kristina liscevic, fonet
Фото: Kristina Liščević, foto: FoNet

Женска рукометна репрезентација Србије стигла је у Словачку, где их сутра од 18 сати очекује прва утакмица баража за Светско првенство, које ће се од 1. до 19. децембра одржати у Шпанији.

Средњи бек Кристина Лишчевић истиче да је Србија тим који је спреман за нове изазове.

"Ова три дана смо се фокусирали максимало да испунимо задатке који су постављени пред нас, како у нападу, тако и у одбрани. Словачка није ни мало једноставан противник. Никога не треба потцењивати, иако словимо за фаворите, поготово због новог система. Морамо изузетно концентрисано да уђемо у обе утакмце, посебно ову прву. Имам пуно наде у овај тим и очекујемо увек велике резултате. Ово је важна утакмица, надамо се најбољем јер сви бисмо ми волели да се нађемо у Шпанији", каже Лишчевић.

Лавко сматра да репрезентација Словачке није ни мало наивна екипа.

"Јесте да се оне нису дуго појављивале на првенствима, али нас пар које смо играле у Мађарској имале смо прилике да играмо са репрезентативкама Словачке и мислим да су неугодан противник. Али, ако ми дамо свој максимум и играмо своју игру, посебно оно што тренер жели од нас и на начин на који је замислио, не би требало да буде проблема. Мислим да смо све веома мотивисане да се пласирамо на Светско првенство", рекла је Лавко.

EUR/RSD 117.3343
Најновије вести