Мали хуманитарци на делу

Још једном ће у режији Рукометног клуба Адут из Новог Сада бити организован хуманитарни турнир у мини-рукомету „Гол за осмех 2022“.
d
Фото: Приватна архива

Осми турнир одржаће се у недељу у фискултурној сали ОШ „Прва војвођанска бригада“; с почетком у 9 часова, док је завршница планирана за 16 сати. Ове године биће оборен досадашњи рекорд браја учесника, пошто ће се на терену наћи више од 300 дечака и девојчица узраста од седам до 11 година из 36 екипа из Сирига, Бачке

Паланке, Шида, Гајдобре, Шапца, Дебељаче, Руме, Хртковаца, Бешке, Елемира, Футога, Новог Сада.

Као и претходних година, учесници турнира, као и Новосађани прикупљаће пакетиће за децу из Дечијег села „Др Милорад Павловић“; из Сремске Каменице. Покровитељ хуманитарног турнира је Град Нови Сад – Градска управа за спорт и омладину и уврштен је међу манифестације од великог значаја за град Нови Сад.

– Жеља нам је да код деце развијемо емпатију, поготово према вршњацима без родитељског старања. И овога пута деца ће уместо котизације да донесу новогодишње пакетиће, који ће сами да креирају од играчака, гардеробе, школског прибора, слаткиша и сланиша. Наравно, и наши суграђани могу да дођу у време турнира и да донесу пакетиће, које ћемо даривати штићеницима Дечјег села – рекао је алфа и омега РК Адут Бранислав Радишић.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1544
Најновије вести