МАРКО ВАСИЋ нови рукометаш зрењанинског ПРОЛЕТЕРА Искусни голгетер у Банату

Рукометни клуб Пролетер има богату историју и традицију којом се Зрењанин са разлогом дичи. Ипак, протеклих неколико година нису биле сјајне.
Аркус лига/ Васић имао одличан голгетерски учинак у дресу шампиона
Фото: Аркус лига/ Васић имао одличан голгетерски учинак у дресу шампиона

Банаћани су ушли у Аркус лигу Србије и одржавају се у истој, истина константно у доњем делу табеле и са страхом од испадања из елите. Клуб је одлучио да следећу сезону дочека спремно, па је одмах почео са довођењем појачања. Екипа ће првенство почети са много нових лица, а једно од њих је и доскорашње десно крило Војводине Марко Васић.

Искусни Каћанин истакао је да је и поред понуда из иностранства и неколико домаћих клубова одлучио да потпише за Пролетер.

– Имао сам позиве из Мађарске где сам већ играо, као и од неколико клубова из Србије, али драго ми је што сам изабрао Пролетер. Клуб има традицију и јасне планове. Управа је вредно радила, клуб је већ довео неколико појачања и свакако да ће амбиције бити не само опстанак у лиги већ и средина табеле, а зашто не и борба за плеј-оф. Рано је говорити о томе, али сигуран сам да ће све да буде добро – оптимистичан је Васић.

Васић је прошле године са Војводином имао сјајну сезону. Освојена су четири трофеја, а он је искуством и квалитетом допринео добрим играма Новосађана. Доскорашњи крилни играч Воше је прошле сезоне у Аркус лиги постигао 115 погодака на 28 мечева.

– Претходна сезона у дресу Воше је стварно била за памћење. Играли смо добро, марљиво радили што се срећом исплатило. Било је заиста лепих тренутака и свидела ми се прва сезона по повратку у Србију. Ипак, иако је било планирано да наставимо сарадњу и следеће сезоне, до тога није дошло. Клуб се одлучио за друга решења, а ја сам дошао у Пролетер и сада размишљам само о предстојећој сезони и да остваримо амбиције клуба – јасан је Васић.

Тридесетчетворогодишњи Васић је судећи по годинама близу краја каријере. Игре у иностранству и играње Европских такмичења заменио је домовином. Како каже сада је најважније да је код куће са породицом и да је то на првом месту.

– Када сам дошао у Војводину пред почетак прошле сезоне то ми је био један од најважнијих услова. Да сам ту, у својој земљи и да сам стално са породицом. Наравно и даље сам професионални спортиста и морам да играм на високом нивоу, али породица је ипак важнија. Исто тако и пред одлуку да пређем у зрењанински Пролетер размишао сам о близину дома. Сматрам да сам донео добру одлуку. Што се каријере тиче сигуран сам да могу да пружим још једну или две добре године и након тога планирам да се повучем – закључио је Васић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.0912
Најновије вести