Милан Милић: Слана бара као одскочна даска

Рукометаши Војводине већ девет година заредом државни су прваци и представљају својеврсни спортски бренд Новог Сада.
Аркус лига/ Милан Милић срећан у Новом Саду
Фото: Аркус лига/ Милан Милић срећан у Новом Саду

У ову сезону Војводина је ушла у потпуно измњеном саставу, и упустила се у борбу са никад јачом конкуренцијом. Месец дана након почетка првенства из загребачког Динама редове Новосађана појачао је повремени репрезентативац Србије, десни бек, Милан Милић.

На Слану бару стигао је после кратке епизоде у загребачком Динаму, где није добио одговарајућу минутажу, коју је пронашао у Новом Саду. О утисцима по повратку у српски рукомет рекао је да је најважније то што ради са људима које познаје.

– Пресудило је то што клуб ове сезоне има велике амбиције, што има планове за играње европских такмичења. Поред тога, разлог што сам се вратио је и Марко Вујин, који је играо на истој позицији као и ја, тако да ми је драго што могу да сарађујем с њим. С тренером Борисом Ројевићем се знам још из јуниорке селекције, а потом смо сарађивали и у сениорској репрезентацији. Долазак у Војводину биће би добра одскочна даска за даљу каријеру. Првих утисци о клубу су заиста најбољи. Имамо одличне услове за рад, све је на врхунском нивоу – рекао је Милић.


Селектор Ђерона подржао долазак у Вошу

Милић је до сада за национални тим одиграо 13 утакмица и постигао 26 голова. Представљао је Србији на СП 2019. у Данској и Немачкој, а на овогодишњим МИ у Орану окитио се бронзаном медаљом. Десни бек Војводине очекује да буде у тиму на предстојећем Шампионату света у Пољској и Шведској током јануара 2023.

– У консултацијама са селектором Тонијем Ђероном, одлучио сам да дођем у Војводини, како би што спремније дочекао Светско првенство. Скупљам минутажу у Воши и надам се да ћу се наћи на списку за СП. Очекујем да репрезентација коначно покаже право лице, сматрам да смо напредовали и да је време за успех на великим такмичењима – оптимиста је Милић.


У Аркус лиги Милић је одиграо осам мечева и уписао 27 погодака. Двадесетчетворогодишњи рођени Александровчанин рекао је то да се добро осећа, да је у доброј форми, али и да је свестан да може још боље, посебно на физичком плану.

– Задовољан сам тренутном физиком спремом. У Загребу нисам имао континуитет, али сам у Новом Саду брзо успео да достигнем потребну форму и сигуран сам да ту има још места за напредак. Приметио сам да лакше играм из кола у коло и надам се да ће тако бити до краја сезоне.

Милан је млад отишао у иностранство. После три сезоне у чувеној шабачкој Металопластици потписао је уговор са Нантом, који је био остварење сна. Играње у квалитетној лиги и тренинзи са легендама светског рукомета учинили су да тренутке проведене у Нанту запамти као најбоље у досадашњој каријери.

– У Нанту сам провео две сезоне и заиста сам уживао у времену проведеном у Француској. Знао сам да нећу имати минутажу као у неком слабијем клубу, али позицију десног бека је, у том тренутку, покривао легендарни Кирил Лазаров и сигурно је то да нисам могао да нађем бољег ментора. Потрудио сам се да научим што више од њега. Била ми је част то да сам делио терен са врхунском особом попут Кирила. Сматрам да сам у Нанту играчки сазрео. Стекао сам пуно пријатеља, научио француски језик и оно што је најважније, научио сам рукомет – истакао је Милић.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести