Миљан Станић на клупи рукометаша Југовића

Нови рукометни елитни лигаш Југовић из Каћа увелико је почео са склапањем играчког и тренерског мозаика за 35. суперлигашку сезону, после четири године одсуствовања.
stanic miljan
Фото: РК Југовић

Каћани су за шефа стручног штаба довели Миљана Станића, који је завршио сарадњу са Кикинђанима.

У тренерској каријери Станић је водио израелски Макаби Кирјат Моткин две године, потом Кикинду Гриндекс, након чега се поново вратио у Израел у екипу Макаби Петах Тиква. По повратку у Србију тренирао је Јединство из Новог Бечеја, да би током прошле сезоне поново преузео Кикинду.

После повратка из иностранства у матични клуб пивота Ненада Савића, његовим стопама је то урадио и један од каћких тића, леви бек Страхиња Травар. Његово искуство и борбеност добро ће доћи Југовићу, а у каријери наступао је још за Металопластику, турску Адyаму, италијански Фонди, босанску Вогошћу и Ал Кхор из Катара.

Позицију средњег бека попунио је Бојан Радивојевић (23), брат српског репрезентативца Богдана, који је стигао из нишког Железничара, а пре тога је наступао и за Партизан и Мачву.

У редове небескоплавих, међу стативе, стигао је капитен Спартака у протекле две године Стефан Арђелан (25). Он је до сада наступао за Црвену звезду из Мокрина и за Суботичане.       

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести