Момир Рнић: У утакмици са Хрватском нисмо аутсајдери

Селектор Јовица Цветковић у Ковилову је окупио најбоље рукометаше с којима ће  да искористи ЕХФ недељу и да их што боље припреми за предстојеће Европско првенство, у јануару у Хрватској.
momir rnic
Фото: Momir Rnić, foto: Youtube Printscreen

За данас је заказана и контролна утакмица са нашом медитеранском репрезентацијом, у Пожаревцу, поводом 60 година рукомета у Браничевском округу. Потом ће наши најбољи рукометаши одиграти два меча са селекцијом Аустрије, у четвртак у Тулну, а у суботу у Зудштаду. Момир Рнић је један од најискуснијих репрезентативаца, а као члан немачког шампиона Рајн Некар Левена у новој сезони освојио је Суперкуп. Он је подсетио на 2012. годину када су “орлови” из Ковилова кренули и стигли до европског сребра.

"Вежу нас лепе успомене за Ковилово. Услови за тренирање су добри, уз квалитетан смештај и храну. Овде смо изоловани, па је и концентрација на високом нивоу", рекао је Рнић и наствио:

"Ове три утакмице морамо да искористимо на најбољи начин, јер је то последњи филтер пред ЕП у Хрватској. Брзо ће доћи децембар, а уигравање мора да буде брзо."


Титула сан сваког играча

Момировом клубу Рајн Некар Левену иде добро, држи лидерску позицију у Бундеслиги.

"Следи нам тежак ритам у новембру, гостујемо Магдебургу, Лајпцигу и Мелсунгену. Међутим, фаворити смо, играмо одличан рукомет. Желим титулу у Немачкој, то је сан сваког играча. Код тренера Николаја Јакобсена минутажа ником није загарантована, па се борим за своје место. Данац тражи да си главом увек у утакмици, провео на терену пет или 55 минута. Без обзира на то, осећам се лепо. Не размишљам о индивидуалном учинку, тим ми је испред свега и желим својим искуством и знањем да помогнем да завршимо са највреднијим пехаром", каже бивши члан Гепингена и Мелсунгена, који у најјачој лиги на свету проводи седму сезону.


Рнић је дебитовао у репрезентацији на СП 2011. године у Шведској.

"Можда сам могао и више да пружим, мењало се много тога, али себе могу да погледам у огледало, јер сам увек давао максимум у репрезентацији. Радим добро на тренинзима, покушавам да искористим шансу која ми се укаже, да заједно направимо нешто добро. Само да будемо здрави, то је предуслов за све."

Према његовим речима, шансе Србије на ЕП у конкуренцији Хрватске, Шведске и Исланда нису минималне.

"Жреб је могао да буде и лакши. Али не треба да кукамо и морамо да гледамо унапред. У сваку утакмицу морамо да уђемо пуном снагом. Иако су домаћини, против Хрвата нисмо аутсајдери. Познајемо их добро, имамо играче у најбољим клубовима, искусни смо, немамо чега да се бојимо. Ми смо добра репрезентација и ако крене како треба, можемо да направимо добар резултат у Хрватској. Нећемо се штедети, а сањати злато никада није лоше", поручио Момир Рнић јуниор.    

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1661
Најновије вести