Највећи успех Рукометаша Војводине у СЕХА лиги

Искористили су рукометаши Војводине прву од три прилике да се домогну бодова који су им донели највећи успех у регионалној СЕХА лиги, а то је освајање шестог места на табели.
Rukometasi Vojvodine/SEHA liga
Фото: СЕХА лига

Новосађани су на Сланој бари надиграли другопласирану екипу Нексе  у дуел 16. кола - 26:21. Остало је још два кола до краја и поредак на табели неће се мењати без обзира на исходе Вошиних дуела са Извиђачем и Металургом.

– Ово је битна победа за самопоуздање које нам је потребно пред четвртфинале Купа против Железничара и домаћи плеј–оф. Знали смо да нас чека изузетно тешка утакмица, јер је Нексе квалитетан противник. Знали смо да су имали тешку утакмицу у Македонији, а потом и напоран пут до Новог Сада. Тренер нам је зато рекао да играмо што боље свих 60 минута и да ће они, како време буде одмицало, пасти, што се и десило. Одиграли смо феноменално друго полувреме – објаснио је пут до тријумфа Страхиња Станковић.

Играли су Новосађани у лепој атмосфери, а распуцали су се у другом полувремену, пошто је први део меча припао Хрватима.

– Имали смо ту срећу да смо играли добру одбрану и увек је лакше и добити утакмицу када дајеш лаке голове из контре. Голман Веркић је бранио стварно феноменално, хранио нас је тим лоптама и на тај начин и водио до тријумфа. 

Станковић је девет пута погодио мрежу Нексеа.

–  Важно је да цела екипа игра добро, да је сваки играч опасан и када му је дан да може да направи проблем противничкој екипи.

Тријумф над Нексеом већ је архивиран, јер у суботу на Сланој бари гостује Извиђач, последњи на табели.

– Фаворити смо и сви очекују да победимо, а то су најтеже утакмице. Најбитније је да покажемо да ова партија против Нексеа није била случајна, него да из меча у меч играмо све боље – казао је Станковић.

К. Бугарски

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести