Наш рукометни голман Дејан Милосављев један од јунака Вардаревог успеха

Вардар из Скопља је нови шампион Европе за рукометаше, а један од јунака феноменалног успеха је наш репрезентативни голман Дејан Милосављев.
milosavljev, epa
Фото: Dejan Milosavljev, foto: EPA (GEORGI LICOVSKI)

Оне је у финалу против Веспрема (27:24) блистао у пуном сјају, као што је то чинио и током целе сезоне.

-Гледам и не верујем. Све ми је нестварно. Гледам своју вереницу, своју будућу жену за десет - петнасет дана на трибина и не верујем да је ово могуће, да се ово дешава. Желим да се захвалим Дејану Перићу, нашем тренеру голмана, одмах је видео нешто у мени. Нисам могао да верујем да ће ово да се деси - рекао је Милосављев, који се на најлепши могући начин опростио од македонског клуба.

Вардар је једна од најлепших спортских прича ове године, пошто се клуб налази пред гашењем, а рукометаши су успели да се попну на кров Европе. МВП финала био је искусни хрватски рукометаш Игор Карачић, који се придружио Милосављеву испред камере док је давао интервју за Балкан хандбал.

- Пре почетка сезоне, пре Монпељеа, ја сам рекао да ћу бити најбољи против Монпељеа.Игор ми је рекао: Ми ћемо освојити Лигу шампиона. То ми је рекао овај човек, МВП и он је то урадио. Али ме је држао на земљи од првог тренутка. Буде момената када млади играч хоће да узлети, он ме је саветима држао на земљи. Поносан сам што је то урадио за мене, поносан на њега - рекао је Милосављев у заграљају са хрватским рукометашем.

Велике речи за српског голмана имао је и Карачић.

- Цела Македонија и цела Србија, сви који прате  рукомет у Србији морају бити поносни на овог дечка, на Дејана Перића. Не само да је велики голман, него и велики човек унутар свлачиноице. Приземан је и што је најбитније воли да слуша старије. Желим му сву срећу у каријери и мислим да ће бити један од највећих - казао је Карачић, који такође напушта Вардар.

Занимљиво је да је на гол Веспрема  у једном периоду утакмице стао легендарни Арпад Штербик, који је иако повређен показао зашто је један од најбљих голмана икада. Штербик и Милосављев су веома успешно бранили боје каћког Југовића, овај први је касније стекао светску славу, овај други, много млађи, иде његовим стопама.     

С. Р.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести