Немања Ратковић, пивот Војводине: Срећан што је део клупске историје

НОВИ САД: Рукометни клуб Војводина је десетом титулом у домаћем првенству исписала историју српског рукомета. Капитен Светислав Веркић, бомбардер Јовица Николић, организатор игре Немања Прибак вукли су конце на терену и на доминантан начин освојили Аркус лигу.
r
Фото: Nemanja Ratković deseti trofej proslavio je sa dvojicom deda Pera/Arkus liga

Ипак, ове сезоне се још један момак истакао као важан део тима, који је током целе сезоне маестрално водио Борис Ројевић. У питању је пивот Немања Ратковић, дете каћког Југовића, који је у својој петој сезони у црвено–белом дресу заблистао и са 10 трофеја напушта Војводину и одлази у иностранство.

Вошин “тешкаш“ је рекао да му је ово сигурно најдража титула од доласка у клуб.

– Пресрећан сам што смо освојили нову титулу, а највише због начина на који смо то урадили. Направили смо велики успех и драго ми је то што сам се са Војводином уписао у историју домаћег рукомета. На крају смо сви задовољни, али морам да нагласим да сезона за нама није била ни мало лака. Било је доста кадровских проблема, пуно притисака, на крају, успели смо да се изборимо и завршимо сезону на најбољи начин – рекао је Ратковић.

Ратковић је на 23 утакмице постигао 56 голова, али је јасно да је његов највећи квалитет одбрана и “кварење” противиничких напада.

– Иако није на мени да оценим, мислим да сам у овој сезони показао највише. Поред добре игре, драго ми је то што нисам имао проблема са повредама, које су ме прилично мучиле претходних година. Захвалио бих се тренеру Ројевићу, који ми је веровао и ставио ме у прву поставу, што ми је значајно помогло да напредујем и покажем колико могу.


Сваких пет година мења клуб

Након договора са Баја Мареом Ратковић је схватио да му је ово други пут у каријери да после пет година у једном клубу мења боје дреса.

– То је заиста интересантно. Каријеру сам почео у Југовићу, па сам после пет година у Каћу дошао у Војводину, а сада после нових пет година одлазим у Румунију. Једино не знам да ли ћу моћи да наставим са овом традицијом – са осмехом је рекао Ратковић.


Сезона још није завршена, клуб је већ остао без Веркића и Николића, а на излазним вратима је још неколико играча. Немања Ратковић је потписао уговор са екипом Баја Маре, која је у шампионату Румуније ове сезоне заузела друго место и тако показала да може да се бори за врх.

Доскорашњи пивот Војводине да једва чека нове изазове.

– Одлучио сам да по завршетку Аркус лиге променим средину и једино то сам знао са сигурношћу. Договор са Баја Маром дошао је неочекивано, али је испало одлично. Клуб је три пута освајао домаће првенство у протеклих неколико година, довели су неколико заиста квалитетних играча, те сада поново гаје шампионске амбиције. Радујем се новој авантури и драго ми је то што долазим у добар клуб и јако првенство – рекао је Ратковић.

Током пет година у Воши освојио је по четири титуле и национална купа као и два Суперкупа. С обзиром на преданост и квалитет, пред Немањом је још много година успеха.

В. Гвозденовић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести