Немања Зеленовић: Знамо шта је потребно да поправимо

Један од најискуснијих у редовима репрезентације Србије, Немања Зеленовић, истакао је да верује у свој тим пред наступајуће Светско првенство у Немачкој и Данској.
Nemanja Zelenivic/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Немања Зеленовић

Орлови су у петак и суботу поражени у два пријатељска дуела у Скопљу од селекције домаћина - 37:31 и 28:27.

„Ова екипа има карактер и у њој лежи велики потенцијал. Нас пар се прикључило тек првог јануара, потребно је време да се неке ствари слегну. Немамо превише времена да размишљамо о ономе што је било. Знамо тачно где смо грешили и шта бисмо требали да исправимо. Одбрана је снага која би требало да нас краси. Ту смо се тражили и било је доста грешака. У нападу смо правили техничке грешке које су нас коштале лаких голова. Одиграли смо добро у завршници првог меча, успели да поправимо резултат, а у другој утакмици је било далеко боље. Вратиће се и промашени зицери. Надам се управо против Русије коју ћемо дочекати спремни - рекао је десни бек немачког Гепингена и прокоментарисао пораз првог ривала Србије на СП 2019, селекције Русије у Шведској 18:29.

„Доста је осцилација у пријатељским мечевима. Свашта може да се деси, испробавају се нови играчи, уигравају разна тактичка решења. И Ненад (Перуничић) је дао шансу свим момцима, то је сигурно радио и селектор Русије Кокшаров. Резултати ништа не говоре, нису реалан показатељ. Схватамо озбиљно сваког противника и остајемо максимално сконцентрисани на тај први меч. Морамо да се спремимо на сваки детаљ у противничкој игри - закључује Зеленовић.

Рукометни савез Србије

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести