Никола Црноглавац из Констанце прешао у Бакау

Рукометни репрезентативац Никола Црноглавац после три године напушта Констанцу из Румуније, са којом је освојио два трофеја - Суперкуп и куп, а у претходне две сезоне био је први стрелац екипе.
crnoglavac-nikola-rk-jugovi/dnevnik/nstojanovic
Фото: Дневник/Црноглавац Никола

Ново одредиште 27-годишњег десног бека је румунски елитни лигаш Бакау, с којим је потписао уговор на две године.

- Констанца је желела да продужимо сарадњу, међутим, нисмо успели да се договоримо. Добио сам позив од тренера Андриана Петреа, који је преузео Бакау, клуб са дугом рукометном традицијом, који сам прихватио. Иначе, и пре две године имао сам позив тренера Петреа да одем у Калараши, али сплетом околности остао сам веран Констанци. Овога пута сам се одлучио да променим средину како бих радио с једним од најбољих румунских стручњака, чији је циљ да се  екипа бори за плеј-оф и излазак на европску сцену - рекао је Црноглавац, који је успешно бранио бранио боје каћког Југовића.

Србију за десетак дана очекују две утакмице, против Белгије и Швајцарске у квалификацијама за одлазак на ЕП 2020, а Никола је на репрезентативном списку.


Нови уговор крајем јуна

Никола Црноглавац је потписао уговор са румунским Бакауом, а крајем јуна очекује га још један - са вереницом Миљаном из Ветерника.

- Годину дана смо заједно. Решили смо да нашу везу и љубав крунишемо браком. Најважнији уговор у животу потписаћу 29. јуна - најавио је увек насмејани Никола.


Фото: Privatna arhiva/Nikola Crnoglavac

- Да бисмо се пласирали на ЕП обе утакмице морамо да добијемо. С Белгијом смо у Зрењанину играли нерешено, што је било непријатно изненађење. Донекле то могу да правдам тиме што смо први пут заједно играли у том саставу и са новим селектором Ненадом Перуничићем. Сматрам да смо квалитетнији од Белгијанаца и да ћемо то потврдити на терену. Швајцарска је озбиљна репрезентација, међутим, играмо у Новом Саду, рачунамо да ће трибине Спенса бити пуне и да ћемо уз подршку публике забележити победу од шест голова разлике, која нам је непходна за пласман на ЕП - казао је Црноглавац.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести