Новосађани ипак четврти, Војводина - Татран 23:22

НОВИ САД: СЦ „Слана бара”, гледалаца 300, судије: Набокау и Кот (Белорусија). Седмерци: Војводина -, Татран 2 (1), искључења: Војводина 4, Татран 2 минута.
д
Фото: СЕХА

ВОЈВОДИНА: Овчина 1, Милић, Мирковић, Рибак 1, Медурић, Арсенић (3 одбране), Ратковић 3, Томић 3, Станковић 5, Николић 5, Роган, Веркић (17 одбрана), Грозданић 2, Нешић, Вучковић, Сретеновић 3.

ТАТРАН: Цвитковић (2 одбране), Ђерић 1, Лапајне 3, Речичар 3, Муњоз 5 (1), Хозман 1, Вучко, Страњовски, Седереан, Михалка 1, Грздентич 5, Чуприна (8 одбрана), Тарапкин 2, Гатине 1.

Рукометаши Војводине остварили су још једну победу у СЕХА лиги. Овога пута изабраници Бориса Ројевића славили су против Татрана из Прешева с којим су се борили за трећу позицију у Групи А. За то је Војводини била потребна победа са више од четири гола разлике, како су Новосађани остварили јалову победу и на крају заузели четврто место. То значи да ће у другој фази, у доигравању, играти највероватније са шабачком Металопластиком, док је Татран ићи на Спартака из Москве.

Обе екипе показали су европски приступ рукомету, са брзим центром и брзом транзицијом из одбране у напад. Не претерано груба игра резултирала је великим бројем грешака у пријему и предаји лопте. Брза игра је дала на значају голманима обеју екипа Светиславу Веркићу и Игору Чупинову да дођу до изражаја бранећи шутеве са свих позиција.

Изједначена игра, са смењивањем у вођство резултирала је нерешен исход до самог краја утакмице, али на крају је пресудио квалитет  и сјајни Светислав Веркић на голу што је у финишу утакмице био на висини задатка.

Рукометаше Војводине за три дана (10. децембра) очекује последња утакмица у А групи у Запорожју против домаћег Мотора.

Ј. Галић

 

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести