Обрадовић: Оптимиста сам, игра на "наш начин" доноси СП

ЗРЕЊАНИН: Селектор рукометашица Србије Љубомир Обрадовић рекао је данас да верује у успех у бараж мечевима против Пољске и пласман на Светско првенство у Јапану.
Selektor Obradović sa Slađanom Pop Lazić i Tamarom Georgijev/RSS
Фото: Рукометни савез Србије/Селектор Обрадовић са Слађаном Поп Лазић и Тамаром Георгијев

Српске рукометашице од понедељка се припремају у Зрењанину, где ће у "Кристалној дворани" у петак дочекати Пољску у првом квалификационом мечу за пласман на СП.

"Од уторка поподне смо комплетни доласком Дијане Радојевић. Девојке које смо изабрали максимално су мотивисане за оно што следи, а ми из струцног штаба имамо велико поверење у њих", рекао је Обрадовић за сајт Рукометног савеза Србије (РШ).

Обрадовић истиче како верује у пласман на још једно такмичење у низу који је почео са Европским првенством у Србији 2012. године.

"Увек сам оптимиста што се тиче рукомета. Тако је било и у квалификацијама за прошло ЕП, али и бараж са мушкарцима за СП 2019, тако је и сада. Убеђен сам да ће девојке дати све од себе и да ће одиграти на високом нивоу што ће нам омогуцити да се пласирамо на Светско првенство. Желим да у Јапан одемо коначно комплетни и нападнемо место које нам гарантује пласман у квалификације за Олимпијске Игре", рекао је Обрадовић и додао да Пољакиње неће бити лако савладати.

"То је озбиљна репрезентација. Погледали смо ту утакмицу из Нанта заједно. Губили смо са голом на полувремену, али не због одбране, вец због грешака у нападу. Промашили смо два шута на празан гол. И овог пута ће бити већи проблем напад, јер немамо када да се уигравамо, само три-четири дана укупно. То што радимо у репрезентацији даје резултате, али клупски захтеви цесто нису у сагласности са оним што ми желимо да направимо. Ако их убедимо да играју на наш нацин победицемо Пољску и пласирати на СП", закључио је Обрадовић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести