Одлазак рукометаша Србије у Хрватску реалност

И у другом сусрету, у Крагујевцу, са изузетно неугодним Румунима рукометаши Србије успели су да забележе победу - 27:22. Овога пута изабраници Јовице Цветковића преломили су меч на време и рутински га привели крају, за разлику од прве утакмице, када је Петар Ненадић у последњим секундама решио питање победника.
Репрезентација Србије је у двомечу надиграла Румунију
Фото: rss.org.rs

Посебно се истакао голман Владимир Цупара, који је са 12 одбрана умногоме утицао на крајњи исход дуела у Крагујевцу. Селектор Јовица Цветковић задовољан је игром и резултатом у двомечу са Румунима.

- Честитам Румунима на фер и коректној игри у оба сусрета. Притисак је био на нашој страни, јер смо претрпели пораз од Белорусије код куће, тако да је ово била психолошки веома тешка утакмица за нас. Међутим, успели смо да се изборимо са тиме, а ветар у леђа дали су нам голмани. Поносан сам на резултат који су момци остварили, како су играли и како су се залагали. Решили смо да одемо на ЕП у Хрватску и у наредним утакмицама ћемо учинити све што је у нашој моћи да обезбедимо пласман – рекао је Цветковић.

Капитен националног тима  Жарко Шешум поручио је да је једини циљ одлазак у Хрватску.

- Пресрећан сам због победа у двомечу са добрим саставом Румуна. Међутим, нема времена за детаљнију анализу, одмах се враћамо у своје клубове. Било је успона и падова у игри, али најважнији су освојени бодови које смо освоји. Наметнули смо наш темпо, добро смо стајали у одбрани, а Цупара је имао свој дан. Имамо јасан циљ, а то је пласман у Хрватску.    

С. Предојевић

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести