Одлучено како ће се играти бараж у српском рукомету

Такмичарска комисија Рукометног савеза Србије јуче је донела одлуку о начину одигравања квалификационих утакмица за попуну упражњених места у лигама, на основу екипа које су се пријавиле.
rukomet
Фото: Tanjug (M. Milivojević, ilustracija)

У баражу за попуну Аркус Суперлиге – регион север-центар пријавиле су се екипе Морава (Велика Плана), Југовић (Каћ) и Црвенка. Ове екипе, по уплати депозита од 400.000 динара добиће такмичарска слова (А, Б, Ц). Прва утакмица предвиђена је за 12. септембар а састаће се А – Б, 16. септембра Б – Ц, а 20. септембра Ц – А. То значи да ће свака од ове три екипе бити домаћин пред својом публиком по једном. У региону центар-запад пријавиле су се две екипе Раднички (Крагујевац) и Хајдук Вељко (Неготин), играће се једна утакмица 19. септембра на неутралном терену.

Што се тиче утакмица баража за попуну Б Суперлиге (регион Север) пријављено је пет екипа: Младост ТСК (Бачки Јарак), Банатски Карловац, Херцеговина (Сечањ), Инђија и Јабука. Играће се мини лига од пет кола, и то: 1. коло (12. септембар) Б – Е и Ц – Д, 2. коло (16. септембар) Е – Ц и А – Б, 3. коло (20. септембар) Ц – А и Д – Е, 4. коло (23. септембар) А – Д и Б – Ц, 5.       коло (27. септембар) Д – Б и Е – А.

У конкуренцији дама за попуну Б Суперлиге (регион Север) пријавиле су се четири екипе: Срем (Сремска Митровица), Петроварадин, Спартак (Дебељача) и Словен (Рума). Играће се по куп систему на неутралном терену - полуфинала (19. септембар) А – Ц и Б – Д. Финале је 26. септембра на неутралном терену а играће победници полуфиналних мечева. 

За попуну Прве лиге – север пријавиле су се четири екипе: Славија (Нови Сад), Херцеговац (Гајдобра), Металац (Футог) и ПИК Пригревица. Играће се по куп систему на неутралном терену - полуфинала (19. септембар) А – Ц и Б – Д. Финале је 26. септембра на неутралном терену а играће победници полуфиналних мечева. Код дама играће три екипе: Рума, Раванград (Сомбор) и Лаки (Црвенка). Играће свако са сваким, прва утакмица предвиђена је за 19. септембар а састаће се А – Б, 23. септембра Б – Ц, а 27. септембра Ц – А. То значи да ће свака од ове три екипе бити домаћин пред својом публиком по једном.

За попуну упражњеног места у Другој лиги – север (м) пријављено је шест екипа: Сента, Срем СМ (Сремска Митровица), ЖСК 1955 (Жабаљ), Црепаја, Раднички (Ковин) и Јединство (Бочар). Екипе ће бити подељене у две групе, у првој А, Б и Ц, а у другој Д, Е и Ф. Играће свако са сваким, прва утакмица предвиђена је за 12. септембар а састаће се А – Б и Д – Е, 16. септембра Б – Ц и Е – Ф, а 20. септембра Ц – А и Ф - Д. То значи да ће свака од ове три екипе бити домаћин пред својом публиком по једном. Финале је 26. септембра на неутралном терену (првопласиране екипе из две групе).

Клубовима је остављен рок од седам дана (28. Јул, до 12 часова) да уплате депозит, који је потврда играња баража. Депозит је 400.000 динара за СРЛ, 100.000 за СБРЛ, 50.000 за ПРЛ, 20.000 за ДРЛ. Након верификације уплата, ТК РСС ће најкасније до 5. августа донети коначну одлуку о начину одигравања квалификационих утакмица за попуну упражњених места.

Такмичарска комисија РСС је предложила Управном одбору да помери почетак  сезоне и то: Суперлига мушкарци за 3. октобар, за Суперлигу жене, Б Суперлигу, као и Прве, Друге и Треће лиге за 10. октобар. Финални турнир мушког купа планиран је за 26. и 27. септембар, а женског 3. и 4. октобра.

Ј. Галић

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести