“ОДЛУКА ЈЕ БИЛА ЛАКА” Моли Кубина: Србија је мој дом

БЕОГРАД: Голманка рукометне репрезентације Моли Кубина, која је у млађим категоријама бранила за Мађарску, рекла је данас да је "Србија њен дом" и да је одлука о промени државног тима била лака.
m
Фото: rss.org.rs

Протекле године сам провела 10 дана са репрезентацијом и одлука је била лака. Одмах сам се осетила добродошло, све девојке су учиниле да се осећам као део тима и јасно ми је било - Србија је мој дом, рекла је 21-годишња Кубина у разговору за сајт Рукометног савеза Србије.

Талентована голманка српско-мађарског порекла наступала је у млађим селекцијама за Мађарску, али се ипак одлучила да на грудима жели да носи грб Србије.

Обукла је дрес репрезентације и већ на том првом мечу показала раскошни квалитет са 46% успешности на голу. За пола сата уписала је седам одбрана од којих је један ударац био са линије седам метара. Својим партијама "зарадила је" и позив на припреме за Светско првенство и турнир у Шпанији.

“Захвална сам што сам после дебија у квалификацијама за Европско првенство добила прилику да са екипом кренем на турнир у Шпанији, као и да будем на списку за шампионат света. Девојке су ме сјајно прихватиле, због њих је све лакше на терену, а уживамо и ван терена у дружењу".

Повратком искусне Марије Чолић у репрезентацију и уз рад са легендарном голманком, а сад тренером голмана, Бранком Јовановић, Кубина има подршку да крчи пут ка репрезентативном успеху.

Кад видим Чолу и тренера Бранку како скачу са клупе и прослављају сваки мој потез, пресрећна сам. Сваки тренинг са њима је тежак, али је и уживање. Захвалан сам што могу да учим из њиховог искуства, савети ми много значе и њих две ме чине бољом, закључила је Кубина.

                                       

EUR/RSD 117.1695
Најновије вести