Одржана Скупштина  АРКУС лиге: Прикључиле се и даме

Асоцијацију рукометних клубова Суперлиге (АРКУС), као и до сада, у наредној сезони водиће Милан Ђукић, први човек Војводине из Новог Сада.
arkus liga
Фото: Arkus liga

За председника Скупштине изабран је Милорад Лађаревић. У УО, поред Ђукића, још су: Жељко Перкунић, Славиша Стојиновић, Хусеин Мемић, Ненад Бобар, Драган Лозо и Мишко Томић, док Надзорни одбор чине Србислав Нешић, Снежана Туфегyић и Дејан Вуковић. Директор такмичења и у наредном периоду биће Милорад Шолевић.

Скупштина је у чланство примила и два клуба која су изборила пласман у Суперлигу - прваци Б Суперлиге север-центар, односно исток-запад, Југовић из Каћа и Мокра Гора из Зубиног Потока. Занимљиво је и то да су на седници измењени одређени чланови Статута, како би се мушкарцима у АРКУС-у прикључили и женски клубови, који су једногласно одлучили да буду део Асоцијације, изразивши задовољство њеним досадашњим радом.

Делегати - представници клубова усвојили су извештаје о раду такмичарских органа, као и Управног одбора. Јединствен став свих учесника је био тај да су веома задовољни начином рада и напретком у организацији највишег ранга мушког рукомета у нашој земљи.

Седници је присуствовала председница Рукометног савеза Србије Милена Делић, која је дала подршку руководству Асоцијације на свему што је урађено до сада и изразила задовољство због свега учињеног, нагласивши да је Савез подржао иницијативу женских клубова да приступе АРКУС лиги.

Ј. Г.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести